Nyheter

Holmlunds utspel från A till Ö

Publicerad 8 augusti 2013 (uppdaterad 8 augusti 2013)

Nyheter. Lennart Holmlund är en dokumenterat skicklig politiker. Men Holmlund betyder också utspel och ocensurerade utfall.
Här är ett axplock hämtat från Folkbladets textarkiv de senaste åren.

Aprilskämt. ”Lögn och kränkning. Det här visar att det inte finns någon kristen etik i KD”, dundrade Lennart Holmlund då Anders Sellström aprilskämtade och påstod att kommunalrådet skulle starta en pub i Thailand.

Blogg. Lennart Holmlund bloggar om det mesta. ”I gränslandet mellan Ring P1 och Flashback”, sa sociologiprofessorn Stefan Svallfors i ett kritiskt debattinlägg.

Citat. Ett Sara Lidman-citat i Umeås nya tunnel skapade en jättedebatt. Holmlund hade en klar åsikt om utsmyckningen: ”Jag tycker att det är en jätte-dålig beställning”.

Dansbandsvecka. En kvalomgång i Melodifestivalen duger inte som arrangemang under Kulturhuvudstadsåret, tyckte Holmlund. ”Hellre en dansbandsvecka i Täfteå”.

Extremparti. ”Centern har tagit en värdeförskjutning så de är numera ett högerextremt parti”, bloggade Holmlund. Han syftade bland annat på arbetsrätten och synen på facket.

Fullständigt värdelös. ”I så fall är hela Vägverket i Borlänge fullständigt värdelöst”, sa Holmlund när han fick veta att vägpaketet kanske skulle skjutas på framtiden ytterligare en gång.

Gym. Lennart Holmlund fick äran att inviga badhusets gym. Han gjorde det med orden ”Det är inget för mig. Det är för ruschigt.”

Håll käft. ”Håll käft”, sa Lennart Holmlund till Lasse Jacobsson (V) när Jacobsson stod i fullmäktiges talarstol och beklagade sig över Holmlunds burdusa stil. Oacceptabelt språkbruk, sa fullmäktiges ordförande.

Inställt. ”Det är en skam för tågtrafiken att inte tågen går och ansvar måste tas”, dundrade Holmlund när Botniabanans trafik strulade som mest.

Juholt. Lennart Holmlund var inte nådig i kritiken då Håkan Juholt lanserades som ny partiordförande: ”Skulle Håkan Juholt bli partiledare tror jag ta mig fan att jag lämnar partiet.”

Kossor på bete. Att åka på partikongress och välja en partiledarkandidat som inte har någon konkurrent tilltalade inte Holmlund: ”Jag är ingen röstboskap.”

Landshövdingebråk. Holmlund anade en konspiration då Migrationsdomstolen hamnade i Luleå – inte Umeå. ”Per-Ola Eriksson (C), landshövding Norrbotten, har på något märkligt sätt fått gehör och kunnat utöva påtryckningar” skrev Holmlund.

Messade. När Holmlund skickade ett kritiskt – och enligt somliga hotfullt – SMS till museichefen lät kritiken inte vänta på sig. ”Jag skulle ha ringt henne i stället”, sa Holmlund.

Nordmaling. Holmlund kommenterade den ständiga turbulensen inom Nordmalings kommun: ”Det sitter så mycket skit i väggarna så egentligen skulle man spränga hela kommunhuset och bygga ett nytt.”

Opinionsnämnden. Många inlägg i Lennart Holmlunds blogg gäller kritik mot olika medier. Men anmäler till Pressens Opinionsnämnd (PO), det gör han aldrig: ”Du vinner ingenting på att gå till den här klagomuren.”

Publicistklubbs-debatt. Holmlund tackade ja till en debatt om politikerbloggar men backade ur när han fick höra att Västerbottensnytt planerade att filma debatten. ”Om ni sänder stannar jag hemma”, var beskedet till Västerbottensnytt.

Rasar. Holmlund ger inte mycket för Svenskt Näringslivs undersökning som brukar visa att näringslivsklimatet i Umeå inte är det bästa. ”De är fruktansvärt falska i sina uttalanden”, sa Holmlund vid ett tillfälle.

Strippklubb. Facebook-gruppen ”Vafan, låt kungen gå på strippklubb” fick en oväntad medlem i form av Lennart Holmlund. Själv hävdade han att någon hade kapat hans Facebook-konto.

Taxibråk. ”Jag har i min vildaste fantasi inte trott att det på 24 timmar inte ska vara möjligt att få en bil på plats i tid”, bloggade Holmlund då taxin till flyget var försenad.

Utmaning. Lennart Holmlund antog utmaningen att under en dag försöka klara sig med tio liter vatten, den mängd som människor i Afrika och Asien i genomsnitt lever på. ”Fruktansvärt att vi skiter och pissar i dricksvatten”, sa Holmlund.

Vägpaket. Fullständig hjärnblödning”, sa Holmlund när Vägverket stoppade E4-dragningen över Röbäcksslätten. Detta var ett av många kapitel i långbänkarnas långbänk.

Whitney Houston. ”Vilken usel mamma som inte ser till att hennes dotter inte följt i sin mammas fotspår”, var Lennart Holmlunds omdöme då sångerskan Whitney Houston gick bort, 48 år gammal.

Ynkligt. ”Ynkligt av tyskarna”, röt Lennart Holmlund då Umeå IK:s motståndare i Champions League vägrade spela på konstgräs.

Ågren. ”Rösta på Holmlund så slipper du Ågren”, skaldade Lennart Holmlund i två valrörelser efter varandra.

Äntligen. Ikeas beslut att bygga ett varuhus var kanske det mest efterlängtade politiska besked som Lennart Holmlund fått. ”Jag trodde att vi skulle få hit Ikea redan 1991 men något hände”, sa Holmlund då etableringen tillkännagavs.

Öbacka Strand. Länsstyrelsens beslut att upphäva detaljplanen för Öbacka Strand fick Holmlund att reagera. ”Får länsstyrelsen som man vill blir det bara en stor djävla parkeringsplats”, sa han.

Totalt 7 kommentarer (Det går inte längre att kommentera på den här artikeln)

 • Bergis 7 oktober 2014

  Eller som när han påstod att tiggarna snattar oxfié och åker i dyra bilar och fejkar handikapp. Sen påstår han under valrörelsen att SD är rasister.

 • za 9 augusti 2013

  Holmlund var nog den bäste nu kommer det inget

 • za 9 augusti 2013

  Holmlund var nog den bäste nu kommer det inget

 • K-e 8 augusti 2013

  Lennart Holmgren är en verklig tillgång.
  Försök få honom att jobba längre. De som klagar
  på honom har ej tänkt igenom allt gott han gjort.
  Utflyttad Västerbottning.

 • Hacke Hackspett 8 augusti 2013

  Det fina med kråksången är att nu kan han blogga fritt.
  Fler grodor att vänta?

 • Anonym 8 augusti 2013

  Den "bästa" måste ju ändå vara när han spelade musik för Jytte Guteland. Sök på Lennart Holmlund på Youtube om du missat den.

 • Robert 8 augusti 2013

  Oj oj... Vilken rolig läsning. Ändå är detta bara en del av alla uttalanden.

Rökutveckling från personbil

Inlandet. Räddningstjänsten fick i natt rycka ut till Prästbolsvägen i Lycksele där det…

Polishelikopter bevakade kippavandringen

Polishelikopter bevakade kippavandringen

Umeå. Många Umeåbor undrade vad polishelikoptern som flög över centrum gjorde. Den…

Körde skoter i förbudsområde

Inlandet. Polisen har upprättat en anmälan efter att en skoter kört i ett förbudsområde i…

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Hundratals personer deltar i kippavandring

Hundratals personer deltar i kippavandring

Nyheter. Flera hundra personer är på plats för att delta i en kippavandring i…

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta lokalredaktionerna

I Lycksele:
Isak Boström

isak.bostrom@folkbladet.nu
090-17 59 53

I Lycksele:
Lina Olofsson

lina.olofsson@folkbladet.nu
090-17 59 17

I Skellefteå:
Camilla Stenlund

camilla.stenlund@folkbladet.nu
090-17 59 89

I Vilhelmina:
David Sandström

david.sandstrom@folkbladet.nu
090-17 59 91