Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nyheter
Abebe Asres Centerpartiet vill att Tamara Spiric byts ut.

Kräver att Tamara Spiric byts ut

Publicerad 25 mars 2013 (uppdaterad 25 mars 2013)

Nyheter. Byt ut Tamara Spiric som ordförande !

Det kräver Centerpartiet. Tamara Spiric (V) är ordförande i styrgruppen för Kvinnohistoriskt museum.

I det pågående kommunfullmäktige ställde Sven-Olof Edvinsson (C) en fråga till kommunalrådet Lennart Holmlund (S).

Innehållet var om Lennart Holmlund är beredd att överföra ansvaret för projektet Kvinnohistoriskt museum till en annan organisation, alternativt låta ansvaret ligga under kommunstyrelsen.

Uppdatering: Lennart Holmlund hann aldrig replikera frågan från Centerpariet. Han rusade nämligen vidare till ett möte med universitetsstyrelsen.

[koptidningen dag="tisdag"]Spiric: ”Jag tänker inte avgå”.[/koptidningen]

Totalt 11 kommentarer [lämna kommentar]

 • GG 25 mars 2013

  Fy vad Centerpartiet är rasistiskt!

 • Staffan Dahlberg 25 mars 2013

  Undrar vem som Centern förordar istället för Tamara Spiric?

 • ulf 25 mars 2013

  Ett väldigt bra förslag, hoppas hon byts ut, av artiklarna att döma verkar hon vilja bestämma och köra över folk, är nog ingen slump med så många avhopp.

 • Jepp 25 mars 2013

  Anmärkningsvärt att någons lilla hobbyarbete och intresse ska få vara så oemotsagt. Långt innan det ens finns något, har kostnaderna mer än dubblats och den dagen den första besökaren kommer, lär kostnaderna ha dubblats många gånger till!

  Prestige och revirfjanteri från Tamara sida utan verklighetsförankring över huvudtaget!

  Nyttja det befintliga Museet och dess kunnande, hela detta projekt förmiskas för varje dag man tillåter naivister styra och leka.

 • Urban Bengtson, idekonsult 25 mars 2013

  Kvinnohistoriskt museum är tydligen fritt att ifrågasätta fast det byggs nu och har en budget. Även att vilja få bort ansvarig politiker här, V:s gruppledare Tamara Spiric.

  OK att kritisera och ha förslag i pågåenden byggen och grupper som planerar.

  Men i skenet av ett riktigt "mansbygge", Nannabadplanerna i stan med 11-1 för män mot kvinnor i Umeå badbolags styrelse med revisorer och organisationsledning, är det skevt att detta inte tas upp av partier/politiker.

  Där finns ingen budget och nu ska bonusmiljoner plötsligt skynda på planerna. Se mer på http://blogg.vk.se/umeas-basta/

  • Lucas Erixon 25 mars 2013

   och så lyckades Urban Bengtsson klämma in något om simhallen även här. Hörru du Urban, har du inget att säga om simhallen med avseende på utbyggnad av ön, konstnärligt campus, Norrtåg eller dragningen av E4?

   • Smith 25 mars 2013

    Ja, detta eviga tjat har fått mig att inte ens läsa Urbans kommentarer längre. Det har ju varit samma tjat i flera år nu.

   • Urban Bengtson, idekonsult 26 mars 2013

    Gärna det, alla har de bakgrund av slarvig och ogenomtänkt planering, med Öns-planer som inte har kommit någon vart (som Nannabad), konstnärligt campus som också gick fort och fått kritik för byggnader som tränger på (som Nannabad), Norrtåg som fått återkommande problem (som Nannabad) och dragningen av E4 (som liksom Nannabad har problem).
    Annat gemensamt, och som påverkar slarvigheten, är att politiker styr och ställer utan noggrannhet som ledstjärna utan mer bråttom, bråttom, bråttom.. i dessa alla skattebetalare projekt.

 • förälder 25 mars 2013

  Att hon har lekstuga i en sådan här icke fråga bryr mig inte så mycket. Det faktum att hon leker skolpolitiker trots uppenbara brister i kognetiv förmåga är mycket mer allvarligt och direkt skadligt för kommande generation.
  Tack och lov för Minerva.

 • Olle 26 mars 2013

  Det är för märkligt att vissa politiker får bete sig hur som helst utan att bli avsatta. Hade det varit en man hade ha fått gå för länge sedan. Men det är tyvärr så här jämställdhet fungerar i ett vänsterfeministiskt samhälle. Vänsterns inflytande är oprootionerligt stort här i Umeå. Om S vill fortsätta styra måste de markera mot V och odemokratiska utspel.

Kommentera

600 tecken kvar

A eller e - bryderi för Akademien

Nyheter. ”Ständige” eller ”ständiga” sekreteraren? Utnämningen av Sara Danius till ny ständig sekreterare väcker en fråga av språklig karaktär….

N'Sync-stjärnan har gift sig

Nyheter. Forne pojkbandsstjärnan Lance Bass har gift sig med pojkvännen Michael Turchin, skriver People. Paret gifte sig i Los Angeles på lördagen…

Hemsida om barnkultur läggs ned

Nyheter. Bolla, Kulturrådets nationella webbplats om barn- och ungdomskultur, läggs ned av besparingsskäl. Sidan stänger den 31 mars och dess…

Singelolycka på Bolidenvägen

Nyheter. En singelolycka har inträffat på riksväg 95 straxt innan Boliden. En personbil med tre personer i har kört av vägen. Minst två av de… 0

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta centralredaktion

Nyhetschef Erik Isberg
erik.isberg
@folkbladet.nu
090-17 59 90

Nyhetschef Marie Andersson
marie.andersson
@folkbladet.nu
090-17 59 70