Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nyheter

En luftmätare som ett tv-spel

Publicerad 27 november 2012

Nyheter. Umeå har fått en ny luftmätare på Vasaplan, den liknar ett tv-spel.

Det är Be Green Umeå som har uvecklat den interaktiva luftmätaren tillsammans med Interactive Institute Umeå och kommunikationsbyrån Plakat.

Tanken är att sprida kunskap om Umeås dokumenterat dåliga cityluft och inspirera människor att bidra till en bättre utomhusmiljö.

–  Luftmätaren visar en bild av Umeå och alla de färdmedel som finns att välja mellan. Med din egen kropp kan du stoppa bilar och lastbilar och släppa förbi till exempel bussar, säger .

Beroende på om du stoppar en cyklist eller lastbil påverkas luften i spelet på olika sätt.

Andra läste även:

Kommentera

600 tecken kvar

Konstnär fotade träd i stratosfären

Nyheter. Den japanska konstnären Azuma Makotos planer för sin senaste installation var minst sagt högtflygande. Han har skickat upp ett 50 årigt…

Sonja Aldén har gift sig

Nyheter. Artisten Sonja Aldén, 36, har gift sig med med Jörgen Karlsson, skriver Expressen. De vigdes på Dalslands Gästgiveri utanför Åmål….

Uppmanar att parkera bättre

Nyheter. Vackert väder betyder packat på ständerna men också på bilparkeringarna. Nu uppmanar polisen alla badgäster att parkera så att… 0

Svenska förlag fruktar Amazons e-bokstjänst

Nyheter. Nu lanserar näthandelsjätten Amazon en prenumerationstjänst för e-böcker i USA, skriver Göteborgs-Posten. Kindle Unlimited påminner om…

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta centralredaktion

Nyhetschef Erik Isberg
erik.isberg
@folkbladet.nu
090-17 59 90

Nyhetschef Marie Andersson
marie.andersson
@folkbladet.nu
090-17 59 70