Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nyheter

En luftmätare som ett tv-spel

Publicerad 27 november 2012

Nyheter. Umeå har fått en ny luftmätare på Vasaplan, den liknar ett tv-spel.

Det är Be Green Umeå som har uvecklat den interaktiva luftmätaren tillsammans med Interactive Institute Umeå och kommunikationsbyrån Plakat.

Tanken är att sprida kunskap om Umeås dokumenterat dåliga cityluft och inspirera människor att bidra till en bättre utomhusmiljö.

–  Luftmätaren visar en bild av Umeå och alla de färdmedel som finns att välja mellan. Med din egen kropp kan du stoppa bilar och lastbilar och släppa förbi till exempel bussar, säger .

Beroende på om du stoppar en cyklist eller lastbil påverkas luften i spelet på olika sätt.

Kommentera

600 tecken kvar

A eller e - bryderi för Akademien

Nyheter. ”Ständige” eller ”ständiga” sekreteraren? Utnämningen av Sara Danius till ny ständig sekreterare väcker en fråga av språklig karaktär….

N'Sync-stjärnan har gift sig

Nyheter. Forne pojkbandsstjärnan Lance Bass har gift sig med pojkvännen Michael Turchin, skriver People. Paret gifte sig i Los Angeles på lördagen…

Hemsida om barnkultur läggs ned

Nyheter. Bolla, Kulturrådets nationella webbplats om barn- och ungdomskultur, läggs ned av besparingsskäl. Sidan stänger den 31 mars och dess…

Singelolycka på Bolidenvägen

Nyheter. En singelolycka har inträffat på riksväg 95 straxt innan Boliden. En personbil med tre personer i har kört av vägen. Minst två av de… 0

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta centralredaktion

Nyhetschef Erik Isberg
erik.isberg
@folkbladet.nu
090-17 59 90

Nyhetschef Marie Andersson
marie.andersson
@folkbladet.nu
090-17 59 70