Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nöjesnyheter

Tre Emmy till Homeland

Publicerad 24 september 2012

Nöjesnyheter. Spiondramat Homeland erövrade en Emmy för bästa drama natten till måndagen. Därmed lyckades inte Mad Men med bedriften att vinna priset för femte gången. Modern Family blev för tredje året i rad bästa komedi.

Bästa dramaskådespelare blev Damien Lewis och Claire Danes, bägge i Homeland. Jon Cryer och Julia Louis-Dreyfus erövrade var sin Emmy för bästa skådespelare i komediklassen för sina roller i Two and a half men respektive Veep.

Kultur & Nöje
Isa går för vinst i Melodifestivalen

Isa går för vinst i Melodifestivalen

Musik. Isa var en av fjolårets stora skrällar i Melodifestivalen. I år ska hon ta nästa steg i tävlingen. 

Västerbotten står sig bra i konkurrensen

Desirée Hansson: Västerbotten står sig bra i konkurrensen

Krönika. Jag är ingen inbiten schlagertjej och tycker det är onödigt att låtsas som något annat. Det gör jobbet att sia om vad som kommer att hända i Melodifestivalen till både en klurig och rolig uppgift. 

Tankeväckande och skrattfyllt med Grotesco

Tankeväckande och skrattfyllt med Grotesco

Recension. En mörbultad Desirée Hansson har sett ”Grotesco på Scala på turné – En näradödenrevy” på besök i Umeå. 

Flera nyanser av kärlek

Flera nyanser av kärlek

Konst. Med utställningen ”Kungariket” på Sune Jonsson centrum för dokumentärfotografi vill Umeåfotografen Elin Berge nyansera bilden av vad kärlek är och kan vara. I centrum står de svenska kungar och thailändska drottningar hon följt under snart ett decennium.

Finstilt med Linea Alba

Finstilt med Linea Alba

Musik. Utan Umeå, inget Linea Alba. Julia Westin flyttade från Hudiksvall för att plugga till logoped, Linn Bobacken lämnade Jönköping för Umeå. Nu gör de båda vännerna finstämd pop i duon Linea Alba. 

Max Martin om Polarpriset: &quotEn ära"

Max Martin om Polarpriset: "En ära"

Musik. Den svenske låtskrivaren och producenten Max Martin och den italienska sopranen Cecilia Bartoli får årets Polarpris. 

Agendas stelhet och debatt-tv:s bullrighet

Henrik Lång: Agendas stelhet och debatt-tv:s bullrighet

Krönika. De flesta debattprogram i svensk television har skämts av den problematik som lätt uppstår när två schematiskt uppdelade läger käbblar högljutt under en mycket begränsad tidsrymd.

Lämnar inga klanger oprövade

Recension. Per Texas Johansson är multiinstrumentalist och kommer till torsdagsstudion med en närmast bottenlös bag of tricks.

Berör med medmänsklighet

Berör med medmänsklighet

Recension. ”Sauls son” som utspelas i dödslägret Auschwitz-Birkenau är som en antites till Hollywoods sentimentala kidnappning av andra världskrigets fasor. Ändå är det omöjligt att inte beröras.

Länge leve vuxenlivet!

Ulrika Nettelblad: Länge leve vuxenlivet!

Krönika. Jag tyckte inte om att växa upp. Det är som med de flesta grejer i livet: det blir inte så häftigt första gången man gör dem. Från att ha sex till att steka pannkakor. 

Internationella dissidenter till Littfest

Internationella dissidenter till Littfest

Bok. Den ryske journalisten och författaren Arkadij Babtjenko och den libanesiske författaren och akademikern Gilbert Achcar kommer till årets upplaga av Littfest. 

Anni-Frid var minst lika snygg

Elin Axelsson: Anni-Frid var minst lika snygg

Krönika. Min vackra, snabba, kluriga, smarta, kvicka fyraåring tycker att hon är tjock. Kan hon inte få tycka om sig själv ett litet tag till? Snälla?