Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nöjesnyheter

Moneybrother mellan flykt och frihet

Publicerad 18 september 2012

Nöjesnyheter. När artisten Moneybrother, till vardags Anders Wendin, började sälja tomatsoppa förklarade han det med att en artistkarriär i dag känns osäkrare än ett liv i livsmedelsbranchen. Han sa att han ville säkra sin framtid inte om, utan när, inspirationen tog slut. Och det verkar dröja innan Moneybrother blir sopp-Anders på heltid för nu är han aktuell med nytt album igen.

Blev sponsrad

Men ekonomin går fortfarande knackigt, och trots sin popularitet har gitarrhjälten från Ludvika svårt att skramla till studiotid. Denna gången löstes problemet genom ett samarbete med ett stort energidrycksföretag.

— Jag har fått låna deras studios. Tror du att jag hade sjungit lite annorlunda eller skrivit låtarna annorlunda om det var till exempel Universal som hade gett mig studiodagar? undrar Anders Wendin när han får frågan om hur arbetet med skivan har skilt sig från tidigare album.

Känsla av ”freedom”

Nya plattan ”This is where life is” har spelats in under en jorden runt-resa. Brasilien, Jamaica och Sydafrika har bockats av och lokala musiker och influenser har bidragit till atmosfären.

— Det som ligger i det amerikanska ordet ”freedom” är vad jag varit ute efter, slår Anders Wendin fast och påpekar att ordet har en helt annan tyngd i USA än vad ”frihet” har för oss svenskar.

— För mig har den känslan alltid varit att kunna resa, fortsätter han.

TT Spektra: Du har själv sagt att man borde fundera över om man reser för att fly. Flydde du från någonting?

— Sedan jag var barn har jag alltid tagit varje chans jag fått till att göra något roligare, det gör jag nog fortfarande. Men det är ganska klassiskt med de där som lever de ”intressanta” liven. De som har varit i Nepal och bungyjumpat i Australien som folk blir imponerade av, säger Anders Wendin och jämför sitt nya skivsläpp med sin gamla bästis som nyss fått sitt tredje barn.

— Det finns andra värden i livet än att vara i Nepal. Jag tror att jag kanske har rest lite för att bara samla stämplar i passet.

Kan man fly genom att resa?

— Många jobbar så för att komma runt sina problem. Det finns folk som bråkar med sin flickvän hela tiden för att de inte vågar sitta ner och prata. Ser till så att det blir lite kaos, så kan de vara ihop lite längre. Så jo, det kan man nog göra.

Kommentera

600 tecken kvar

Planerar för asylboende i Umebygdens gamla sjukhem

Planerar för asylboende i Umebygdens gamla sjukhem

Umeå. Det finns långt gångna planer på att omvandla Umebygdens gamla sjukhem på Backen till asylboende. – Vi vill vara ett föredöme i branschen, säger Åsa Ögren som är en av dem som ligger bakom planerna.  0

Männen får 4000 kr mer

Männen får 4000 kr mer

Nyheter. Ny rapport från Kommunal visar på stora skillnader för pensionärer. – En värdediskriminering, säger Monica Bäckström, ordförande SKPF. 0

Umeås nior samlades mot rasism

Umeås nior samlades mot rasism

Umeå. På tisdagen samlades över 900 niondeklassare på Folkets hus för att minnas förintelsen och få kraft och kunskap för att kunna stå emot främlingsfientlighet. 0

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Så tycker eleverna

Så tycker eleverna

Umeå. Nior som var med på temadagen svarar på vad de tar med sig. 0

Chocktaktiken segervapen

Chocktaktiken segervapen

Basket. Gästande topplaget Borås blev chockat av Umeås taktik. – Jesper är en ung coach som verkligen har stora bollar, säger Egal Saleman efter skrällsegern där Umeå BSKT vilade stjärnorna och bytte hela femmor.  0

Kvinna misshandlade kvinna

Skellefteå. Polisen i Skellefteå har gripit en kvinna som ska ha misshandlat en annan kvinna i en lägenhet på Norrböle.  0

Tysk världsmästare till Skellefteå

Skellefteå. Den 7 februari arrangeras Vintersim i Skellefteå. En av de tävlande är den tyske världsmästaren i grenen - Christof Wandratsch.  0

Kastade cyklar på bilar - döms

Umeå. En 21-årig man döms efter kraftigt berusad att ha kastat cyklar på bilar. Tilltaget blir kostsamt för mannen.  0

Mest läst idag