Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Skellefteå

Hotade granne med yxa

Publicerad 18 september 2012

Skellefteå. Grannbråket urartade till ett dödshot med yxa. Nu straffas en 45-åring med skyddstillsyn.

I december 2011 rådde stor osämja mellan två grannar på Anderstorp i Skellefteå. Det hela gick så långt att den ena mannen valde att ta omvägar hem för att slippa möta grannen.
På luciadagen hjälpte det dock inte med en omväg då grannen plötsligt dök upp på samma gångstig. Det hela urartade till ett dödshot som nu fått rättsligt efterspel.
Under gårdagen dömde Skellefteå tingsrätt nämligen den 45-åriga grannen till skyddstillsyn samt till att betala 15 000 kronor i skadestånd till mannen.
Under rättegången hävdade grannen att han höjt en isskrapa – och inte en yxa mot mannen. Men det bryr sig domstolen inte om. Bland annat då vittnen sett mannen hålla i en yxa vid det aktuella tillfället.

Kommentera

600 tecken kvar

Stor sökinsats efter försvunna kvinnan

Skellefteå. Ett tiotal poliser, sex hundar, 25 personer från hemvärnet och en helikopter. Sökpådraget efter den försvunna kvinnan i Bursiljum är… 0

Allvarligt skadade efter olycka

Skellefteå. En bil körde av vägen mellan Boliden och Skellefteå. Tre personer befann sig i bilen, och en blev fastklämd och var tvungen att klippas… 0

Singelolycka på Bolidenvägen

Nyheter. En singelolycka har inträffat på riksväg 95 straxt innan Boliden. En personbil med tre personer i har kört av vägen. Minst två av de… 0

Kvinna försvunnen i Bursiljum

Skellefteå. En kvinna född -41 är försvunnen i Bursiljum i Skellefteå kommun. Flera polispatruller och sökhund deltar i sökarbetet.
Kvinnan heter… 0

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta centralredaktion

Nyhetschef Erik Isberg
erik.isberg
@folkbladet.nu
090-17 59 90

Nyhetschef Marie Andersson
marie.andersson
@folkbladet.nu
090-17 59 70