Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Skellefteå

Hotade granne med yxa

Publicerad 18 september 2012

Skellefteå. Grannbråket urartade till ett dödshot med yxa. Nu straffas en 45-åring med skyddstillsyn.

I december 2011 rådde stor osämja mellan två grannar på Anderstorp i Skellefteå. Det hela gick så långt att den ena mannen valde att ta omvägar hem för att slippa möta grannen.
På luciadagen hjälpte det dock inte med en omväg då grannen plötsligt dök upp på samma gångstig. Det hela urartade till ett dödshot som nu fått rättsligt efterspel.
Under gårdagen dömde Skellefteå tingsrätt nämligen den 45-åriga grannen till skyddstillsyn samt till att betala 15 000 kronor i skadestånd till mannen.
Under rättegången hävdade grannen att han höjt en isskrapa – och inte en yxa mot mannen. Men det bryr sig domstolen inte om. Bland annat då vittnen sett mannen hålla i en yxa vid det aktuella tillfället.

Kommentera

600 tecken kvar

Skellefteåföretagare upptaxeras med dryg miljon

Skellefteå. En Skellefteåbo har förlorat en skattetvist i domstol. Mannen upptaxeras med över en miljon kronor för inkomster i sitt företag. I dag är… 0

Noel bakar kladdkakor som tar priset

Receptet. Noel Lindmark är måhända ung – men han är ingen novis i köket. – Jag har fått vara med och baka… 0

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Skellefteålag framgångsrika i Klimatmatchen

Skellefteålag framgångsrika i Klimatmatchen

Skellefteå. Fyra Skellefteålag hamnade bland de 25 klimatsmartaste lagen i Sverige. Främst kom Sunnanå SK:s flickor födda år 2000 som blev sjua i… 0

Politisk strid har seglat upp i Norsjö

Skellefteå. - Det är rena rama diktaturfasonerna, säger Robert Boström, Centerpartiet om socialdemokraternas beslut att bland annat ta bort… 0

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta centralredaktion

Nyhetschef Erik Isberg
erik.isberg
@folkbladet.nu
090-17 59 90

Nyhetschef Marie Andersson
marie.andersson
@folkbladet.nu
090-17 59 70