Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Skellefteå

Hotade granne med yxa

Publicerad 18 september 2012

Skellefteå. Grannbråket urartade till ett dödshot med yxa. Nu straffas en 45-åring med skyddstillsyn.

I december 2011 rådde stor osämja mellan två grannar på Anderstorp i Skellefteå. Det hela gick så långt att den ena mannen valde att ta omvägar hem för att slippa möta grannen.
På luciadagen hjälpte det dock inte med en omväg då grannen plötsligt dök upp på samma gångstig. Det hela urartade till ett dödshot som nu fått rättsligt efterspel.
Under gårdagen dömde Skellefteå tingsrätt nämligen den 45-åriga grannen till skyddstillsyn samt till att betala 15 000 kronor i skadestånd till mannen.
Under rättegången hävdade grannen att han höjt en isskrapa – och inte en yxa mot mannen. Men det bryr sig domstolen inte om. Bland annat då vittnen sett mannen hålla i en yxa vid det aktuella tillfället.

Andra läste även:

Kommentera

600 tecken kvar

C: Kvinnor ska arbeta lika mycket som män

Skellefteå. Centerpartiet i Skellefteå föreslår i en motion att kommunen ska sätta upp ett mål om att kvinnor och män ska arbetar i samma omfattning… 0

Man blev dödshotad

Skellefteå. En man i 50-årsåldern från Umeå åtalas misstänkt för olaga hot. Mannen ska enligt stämningsansökan hotat att döda en annan man. Brottet ska… 0

Singelolycka på E4

Singelolycka på E4

Skellefteå. En skåpbil har kört av vägen i Burmoran söder om Bureå, Skellefteå kommun. SOS fick larmet på morgonen vid 09-tiden. Singelolyckan har… 0

Utsläpp av drivmedel i Skellefteälven

Skellefteå. Under morgonen har SOS fått in ett larm angående ett utsläpp av farligt ämne i Skellefteälven. Utsläppet upptäcktes på torsdagsmorgonen vid… 0

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta centralredaktion

Nyhetschef Erik Isberg
erik.isberg
@folkbladet.nu
090-17 59 90

Nyhetschef Marie Andersson
marie.andersson
@folkbladet.nu
090-17 59 70