Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Knivdådet på Max upp i hovrätten

Publicerad 17 september 2012

Umeå. En 38-årig man blev överfallen på Max hamburgerrestaurang efter en krogkväll. Han fick ta emot flera knivhugg i ryggen. En 25-årig man greps och anhölls senare som misstänkt för dådet.

Det var i november 2011 som det oprovocerade överfallet skedde inne på en fullsatt hamburgerrestaurang, efter krogarnas stängning. Trots detta kan ingen direkt peka ut 25-åringen som den som höll i kniven och högg 38-åringen i ryggen. 25-åringens kniv hittades en kort stund efter dådet, och både hans DNA och offrets blod fanns på kniven.

Trots detta ansåg tingsrätten att det inte var hundra procent säkerställt att det var 25-åringen som utfört dådet. Han friades därför i tingsrätten.

Åklagare Inga-Lis Adervall Åström överklagade domen och på tisdagen tar hovrätten upp ärendet.

Till P4 Västerbotten medger åklagaren att det inte finns någon som kan peka ut 25-åringen direkt.

- Jag tycker dock att det är nödvändigt att fallet tas upp en gång till. Det har väckt stor uppmärksamhet bland allmänheten. Antagligen därför att en man blir överfallen på en offentlig plats, och offer och gärningsman är inte bekanta sedan tidigare.

25-åringen kommer att åtalas för försök till dråp. Samtidigt kommer hans jämnårige kompis att åtalas för skyddande av brottsling, eftersom han gömde 25-åringen i sin lägenhet när polisen grep honom.

Andra läste även:

Totalt 6 kommentarer [lämna kommentar]

 • Lennart 17 september 2012

  Det voro verkligen märkligt om denna man kan gå fri! Det öppnar för många att begå brott i samma skala.

 • Per 17 september 2012

  Blir han inte fälld den här gången så kan domstolarna packa i hop och lägga ner.

 • Bjorn Henriksson 18 september 2012

  Grattis Svenska rattsystemet,ni har gjort det igen..Hade man haft overvakningskameror hade detta aldrig hant,men nu är det ju Sverige man talar om och dar varnar man om den enskildes integritet. Med andra ord ar det lattare att skimma ett bankkort an att fa tillstand av lansstyrelsen att fa montera upp kameror. Men alla verkar ju vara sa radda for ett kamerasamhalle.Detta ar det mest regelvidriga overtramp i jag nagonsin last...Birger Jarl skulle vanda sig i graven om han visste vad som pagar!!Tack gode Gud att jag inte bor i Sverige langre. Det nonchalanta landet!!!

 • Umebo 18 september 2012

  Inte konstigt att ingen vågar vittna mot denna man när han går fri och kan skrämma vittnena. Det är inte lätt att vittna i Sverige, borde gå att vittna utan att den åtalade vet vem man är.
  Märkligt också att inte alla tre döms till någon form av straff, som jag förstår var de tre och det är tydligen konstaterat att alla var med, även om det är svårt att bevisa vem som höll i kniven.

 • Lilla mor 18 september 2012

  Medhåll Umebo. Men Verkliga buset ska handskas med silkesvantar. Fattar inte varför!!!! Jag menar personen är känd. Och ja, straffa hans polare också. Jag är så trött på JAG TYCKER SYND OM LILLA KRIMINELLA samhället vi fått av vårt rättsystem. Sist jag hörde något så är det så att KONSEKVENSER ger information till personer som inte förstår bättre att "det händer något när du begår brott". Men du ska få se att han kommer att gå fri...som vanligt.

 • Torbjörn 18 september 2012

  Det fanns vittnen som pekade ut gärningsmannen men som drog tillbaka vittnesmålet. Ingen vågad gissning att hans kamrater sett till att så skedde.

Kommentera

600 tecken kvar

Många kommuner testar inte badvatten

Många kommuner testar inte badvatten

Umeå. Trots rekommendationer har nästan hälften av länets kommuner inte låtit ta några badvattenprover i… 0

Nya larmet: kan reka för inbrott

Umeå. Personer som rört sig kring villor. Stenar staplade vid ytterdörrar. Flera oroliga Umeåbor har hört av sig till polisen under… 0

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Invigning av mossträdgård och kojor

Invigning av mossträdgård och kojor

Umeå. Folkbladet var på plats under invigningen av den japanska mossträdgården och konstverken Koja i Umeå under eftermiddagen. Projektet är en… 0

Knyter vänskapsband med mossa och kojor

Knyter vänskapsband med mossa och kojor

Umeå. Under förmiddagen invigdes den japanska mossträdgården och konstverken Koja i Umeå. – Jag är… 0

Tipsa oss och bli en vinnare!

Tipsa oss och bli en vinnare!

Läs mer här! Har du ett bra nyhetstips? Vet du något vi på Folkbladet borde skriva om? Kontakta då redaktionen på något av följande sätt.

Mejla: redaktionen@folkbladet.nu

eller ring: 090-17 59 40

Läs mer om hur du kan bli en vinnare!

Kontakta centralredaktion

Nyhetschef Erik Isberg
erik.isberg
@folkbladet.nu
090-17 59 90

Nyhetschef Marie Andersson
marie.andersson
@folkbladet.nu
090-17 59 70