Nu släpps fler artister för sommarens Trästockfestival.
Arkiv

Fler artister klara för Trästock

Musik.
Storhelg framför oss och så artistsläpp från Trästocksfestivalen.
Anne Pettersson
Publicerad 14 april kl. 11:14

Kanske drömmer du om ljusa, varma sommarnätter och festival. I Trästocksfestivalens fjärde artistsläpp för i år presenteras Thomas Stenström, Slowgold och Blodet.

Festivalen äger rum den 21-22 juli på Nordanåområdet i Skellefteå. Festivalen har fritt inträde och sedan tidigare är det bland annat klart att Annika Norlin med Säkert! ska spela.

I januari släpptes Thomas Stenströms nya album ”Rör inte min kompis” som är ett samarbete med David Axelsson, Johan Jonasson och Björn Yttling. Skivan är en tillbakagång till rötterna men beskrivs samtidigt som 100 steg framåt. "Det är rocklåtar som vilar stadigt mot Uddevallas gator men hela tiden med en kall hand i nacken som stör."

-”Allt jag har” är den sista låten vi skrev till skivan. Den kom till efter att Björn hade kommit in i projektet och fick mig att krama ut det sista jag hade kvar. Temat är som alltid öppet för tolkning, men ibland tänker jag att den handlar om att stå på nån jävla Stockholmskrog som man inte vill va på men ändå bränna sina sista pengar där, eller så handlar den om att komma hem, eller att göra skit som man lovar sig själv aldrig får hända igen. Jag vet inte, den som lyssnar får tolka fritt, finns inga rätt eller fel, berättar Thomas Stenström.

På spåret

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”. Singeln Karusellen har precis släppts. Låten är från albumet Drömmar som gavs ut av Playground Music i februari.

Under 2015 släppte Slowgold albumen Stjärnfall och Glömska. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och när Freddie gjorde sina sista tre spelningar var hon och sina medmusikanter från Slowgold med som kompband.

I januari var Amanda är en av musikgästerna i nya säsongen av På spåret. Albumet Drömmar släpptes i den 3 februari 2017. Därefter gav sig bandet ut på Sverigeturné och landar så småningom på Trästock.

"Malande rock"

Blodet bjuder Trästockfestivalen på mörk dissonant instrumental musik för fjärde året i rad. För den med tålamod och intresse för underjorden.

"Mellan Swans och Sonic Youth i skivfacket. Det handlar om malande och instrumental rock på gränsen mellan postrock och postpunk. Hypnotiskt och alldeles underbart." - Hymn.se

"Tungt, malande, spöklikt och monotont" - Piteå Tidningen

"Det är sensationen av att befinna sig inne i huvudet på någon som måste slita sig igenom de sista monotona milen av ett maraton" -Norran

Annons
Annons
Annons
Folkbladet
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 59 00
  • Redaktionen
  • 090-17 59 40
  • Besöksadress
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
  • Postadress
  • Box 3164
  • 903 04 Umeå
Ansvarig utgivare: Anna Benker | © Copyright Folkbladet | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten