Folkets röst

Kan vi inte få åtminstone ett helt äpple till mellis?

Publicerad i måndags kl 20.00

Folkets röst. Jag går på en skola som inte får nog mycket pengar. Detta är på grund av att kommunen snålar med pengar till skolan. Vill de inte att barn ska utbildas? Det skriver en missnöjd sjätteklassare.

Utan ordentlig utbildning och ordentlig skola med rätt saker så kommer det inte gå så bra med utbildningen. Jag tycker det ska vara mera pengar till skolan!

För det första så är det dåligt att kommunen lägger massor med pengar på att bygga om stan och operahus och sådant. Jag tyckte att torget inne i stan redan var i bra skick men de började ändå bygga om det. Mina föräldrar betalar skatt och de tycker att de borde satsa mer till skolan än till att bygga om torg. 100 procent av min klass tycker att skolan borde få mera pengar. Är inte det viktigare än ett nytt torg?

För det andra så fick vi inte, en period, någon frukt till mellis och nu får vi en fjärdedels äpple. Ja, jag är glad att vi åtminstone får det, men en fjärdedels äpple är lite därför att man blir inte mätt på det och därför borde de ge mer pengar så att vi får råd med åtminstone en frukt per elev/person.

Vi behöver även låna begagnade trasiga skolböcker från biblioteket som är klottrade i och dessutom när vi har teknik så behöver vissa dela böcker som vi får låna av vår lärare för vi inte har nog många.

Vi får inte heller bygga om en hinderbana som har stått i evigheter och är sönder.

För det tredje så borde de lägga mer pengar så att vi får godare lunch. Det var en gång en kock som hälsade på och alla älskade maten. Maten var lika dyr som skolmaten vi får nu, och vi fick ändå inte honom för att ingredienserna skulle kosta lite mer.

Ifall man fick godare mat så skulle fler äta och vara piggare och gladare. Då skulle alla jobba bättre och därför få bättre betyg vilket leder till bra jobb.

Så alltså tycker jag att kommunen ska sluta med att bygga om saker som inte behöver byggas om och ge mer pengarna till skolan istället. Mera till skolan!

Missnöjd i 6:an

Åsikter

Texten är en insändare publicerad i Folkbladet. Vill du vara med i debatten? Skicka dina åsikter till insandare@folkbladet.nu eller använd vårt enkla formulär. Tänk på att hålla texten kort för större chans att bli publicerad.
Fel med fotboja

Fel med fotboja

Folkets röst. Liksom de flesta tycker jag att polisen skötte sig föredömligt i samband med…

Vi får inte stanna upp i byggnadet av fler bostäder

Vi får inte stanna upp i byggnadet av fler bostäder

Folkets röst. Vi i Umeå kommun står inför en utmanande uppgift med att hantera bostadsbristen…

Varför skickar vi soldater till terrorn?

Varför skickar vi soldater till terrorn?

Folkets röst. Varför har terrorn kommit till Sverige? Ja, den frågan bör väl vara angelägen…

Omsorgsnära yrken måste uppvärderas

Omsorgsnära yrken måste uppvärderas

Folkets röst. Möjligheten att vara frisk på sin arbetsplats skiljer sig åt mellan kvinno-…

Delta i debatten!

Formulär: Delta i debatten!

Åsikter. Vill du publicera dig i tidningen Folkbladet och på folkbladet.nu? Använd gärna vårt insändarformulär eller skicka ett vanligt mejl till insandare@folkbladet.nu.

Debattartiklar skickar du till debatt@folkbladet.nu

Av utrymmesmässiga skäl publiceras inte alla texter. Maxlängd för insändare är 2000 tecken. För debattartiklar är maxlängden 3000 tecken. Båda längder är inklusive blanksteg. Redaktionen gör ett urval av vilka som tas in. Vi tar oss även rätten att göra språkliga korrigeringar i det insända materialet.