Nu återuppbyggs populära kaféet vid havet

Det har gått två år sedan kaféet brann ner. Men nu håller det på att byggas upp igen – och det verkar bli klart till sommaren.

–  Det är jätteroligt att bygget nu är igång, arbetet går enligt tidplanen, säger Ulrika Hurdén, sekreterare i Järnäs bys Samfällighetsförening.

Ända sedan det populära kaféet i Järnäs, Nordmaling brann ner har de undersökt möjligheten att bygga ett nytt kafé. Folkbladet har tidigare berättat om när man tog beslutet förra sommaren och om hur kaféet brann ner 2015. Nu hoppas man att kaféet ska stå klart tills 1 juli.

Den nya byggnader kommer att rymma upp till 100 gäster och ritats av arkitekten Anders Bergkrantz på den prisbelönta firmar Bergkrantz arkitekter.

Tolv nya jobb

Det är entreprenörerna Erica och Erik Sjöström, som också driver hotell Levar, som ska driva det nya kaféet. Förra året drev de kaféet i en food truck.

–  Förra året gick det över förväntan, speciellt med tanke på att verksamheten var ny och allt var ganska spartanskt, speciellt i köket. Det är den största förändringen, att vi kommer att kunna ta emot fler och erbjuda tak över huvudet vid dåligt väder, säger Erik Sjöström.

– Vi har fullt sjå med att rekrytera sommarpersonal. Vi behöver anställa 10-12 personer till våra verksamheter. Två nya kockar kommer att börja under våren, fortsätter han.