Telegram

Åtta misstänkta anarkistbomber hittade i Aten

Publicerad i måndags kl 23.27

Telegram. Sedan två brevbomber skickats till IMF och den tyske finansministern i förra veckan har polisen i Aten beslagtagit åtta misstänkta försändelser på en postsorteringscentral. Enligt polisen innehåller försändelserna liknande mekanismer som de första två.

”Åtta misstänkta paket som var adresserade till personer i europeiska länder hittades och konfiskerades i dag”, skriver polisen i ett uttalande.

En polis uppger att de åtta paketen innehöll ”liknande mekanismer” som de tidigare två, vilka också skickades från Grekland.

Inga detaljer gavs av polisen om vilka adressaterna var, men en säkerhetskälla säger att de var på väg till ”anställda vid ekonomiska institutioner och företag” i olika länder. För att höja sannolikheten för att adressaterna skulle öppna paketen hade höga grekiska ekonomer och företrädare för ekonomiska institutioner i Aten satts upp som avsändare.

En grekisk anarkistgrupp, som kallar sig Conspiracy of Fire Nuclei, misstänks för den brevbomb som skickades till Internationella valutafonden (IMF) i Paris i torsdags och skadade en person lindrigt. Gruppen har också tagit på sig den brevbomb som kom till tyske finansminister Wolfgang Schäuble i onsdags.

Polisen trodde sig ha oskadliggjort gruppen redan 2011.

Umeå
Politikerna backar – vill ge Vezzo en varning

Politikerna backar – vill ge Vezzo en varning

Umeå. Umeåpolitikerna kan nöja sig med att ge Vezzo en varning i stället för indraget serveringstillstånd. Men frågan avgörs av kammarrätten.

Minervaelever tar ton så att tårarna kommer

Minervaelever tar ton så att tårarna kommer

Umeå. Rapporterna avslöjar att det kommer att bli utsålt. Då är det liksom bara att köra. – Sjunga är det bästa jag vet, säger nioåriga Victoria Stenman.

En skadad efter skoterolycka

Olycka: En skadad efter skoterolycka

Inlandet. En person har förts med ambulanshelikopter till sjukstugan i Tärnaby.

Tog med familjen  i logen – nu backar Skellefteå Kraft

Tog med familjen
i logen – nu backar Skellefteå Kraft

Skellefteå. Skellefteå Krafts ledning medger fel efter SVT:s granskning.

Voltade med bilen

Voltade med bilen

Skellefteå. Ett larm har inkommit om en singelolycka med en lastbil, men det var en bil som voltat

Larm: Villabranden är släckt

Uppdaterad: SOS har larmats om en villbrand utanför Robertsfors. 

Mest läst idag