Telegram

Tre döda i trafikolycka utanför Lycksele

Publicerad i söndags kl 15.38 (uppdaterad i måndags kl 09.32)

Telegram. Tre unga personer har omkommit i en allvarlig trafikolycka utanför Lycksele. Ytterligare sex personer har skadats, varav två barn.

Den allvarliga trafikolyckan inträffade på E12 vid Betseledammen utanför Lycksele. Krocken skedde i en kurva på en 90-sträcka och involverade två bilar. Den ena bilen blev påkörd på långsidan och kraftigt intryckt. Vägen ska ha varit ”något isig”, uppger räddningstjänsten.

– Det var en mycket allvarlig olycka, och tillståndet är kritiskt för flera av dem. Minst två var små barn, som satt i barnstol, säger Ulf Axelsson, räddningschef i beredskap, till TT.

Totalt nio personer var inblandade i krocken. I samband med olyckan fördes flera av de inblandade till Lycksele lasarett och sjukhuset gick upp i katastrofläge. Där konstaterades att tre personer avlidit. Ett litet barn, som är allvarligt skadat, fördes vidare med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

De omkomna är enligt sjuhuset alla födda på 90-talet och hemmahörande i Lycksele respektive Sorsele, uppger Västerbottens läns landsting.

Fem personer beskrivs som lindrigt skadade.

Polisen har skickat tekniker till olycksplatsen från Umeå. Vägen förblir avstängd i bägge riktningarna på obestämd tid, och polisen uppmanar bilister att ta alternativa vägar.

Umeå
Politikerna backar – vill ge Vezzo en varning

Politikerna backar – vill ge Vezzo en varning

Umeå. Umeåpolitikerna kan nöja sig med att ge Vezzo en varning i stället för indraget serveringstillstånd. Men frågan avgörs av kammarrätten.

Minervaelever tar ton så att tårarna kommer

Minervaelever tar ton så att tårarna kommer

Umeå. Rapporterna avslöjar att det kommer att bli utsålt. Då är det liksom bara att köra. – Sjunga är det bästa jag vet, säger nioåriga Victoria Stenman.

En skadad efter skoterolycka

Olycka: En skadad efter skoterolycka

Inlandet. En person har förts med ambulanshelikopter till sjukstugan i Tärnaby.

Tog med familjen  i logen – nu backar Skellefteå Kraft

Tog med familjen
i logen – nu backar Skellefteå Kraft

Skellefteå. Skellefteå Krafts ledning medger fel efter SVT:s granskning.

Voltade med bilen

Voltade med bilen

Skellefteå. Ett larm har inkommit om en singelolycka med en lastbil, men det var en bil som voltat

Larm: Villabranden är släckt

Uppdaterad: SOS har larmats om en villbrand utanför Robertsfors. 

Mest läst idag