Hållbar tillväxt är viktigt för Norrland, menar Nasser Mosleh (MP)
Hanna Eriksson
Detta är en opinionstext publicerad i Folkbladet. Skribenten svarar för åsikter i artikeln. Vill du vara med i debatten? Skicka dina åsikter till debatt@folkbladet.nu eller använd vårt enkla formulär.

"Vi rustar Norrland starkt"

Debatt.
Moderaterna har nedmonterat Norrland. Nu rustar den rödgröna regeringen upo Norrland med infrastruktur och service.
Det skriver Nasser Moshleh (MP).
Folkbladet Redaktion
Publicerad 18 mars kl. 20:00

När man läser moderaternas argument blir det tydlig att moderaterna är fast i samma gamla hjulspår.

Moderaternas politik är kortsiktig och bryter ner trygghetssystemen. Höger politiken tar ej ansvar för individen, samhället eller klimatet.

Moderaterna ignorerar i möjligheterna för en hållbar och stabil långsiktig tillväxt för regionen.

Moderaterna har under sitt styre nedmonterat Norrland. Man har tagit bort jobben, service och man har utlämnat infrastruktursatsningar, man har låtit samhällen dö ut mitt under näsan på dem utan att agera.

Moderaterna ignorerar i möjligheterna för en hållbar och stabil långsiktig tillväxt för regionen.

Moderaterna har skapat en enorm klyfta mellan Norrlands inland och kustland, det är med vår rödgröna politik som vi kan stärka och knyta ihop samhällen där vi skapar förutsättningar för en hållbar och långsiktig tillväxt av regionen.

Vi rödgröna vill åter bygga och stärka upp Norrland, investera i nödvändig infrastrukturen för vägar, järnvägar och bredband, där vi skapar hållbara förutsättningar för att bo samt verka, detta är något moderaterna helt missat.

Vi har kunnat säkra en hög kvalitet och låga avgifter inom kultur- och musikskolan och infört gratis entré på vissa statliga museer

Det må vara så att priset på en biobiljett har ökat någon tia men samtidigt har det aldrig innan funnits ett så brett och tillgängligt och levande kultur liv och mötesplatser som innan.

Vi rödgröna har gett elever möjlighet att läsa estetiska ämnen i skolan, drivit en aktiv kulturpolitik för museer, bibliotek, kulturskolor, scenkonst, idrott och folkbildning ger förutsättningar för ett brett kulturutövande i Sverige.

Vi har kunnat säkra en hög kvalitet och låga avgifter inom kultur- och musikskolan och infört gratis entré på vissa statliga museer. Vi har ökat anslagen för kultursamverkansmodellen så att mer kultur ska bli tillgänglig i hela landet.

Vi måste investera och utveckla en hållbar infrastruktur

Vi satsar på bibliotek och läsande, mångfald av kulturella uttryck och sjysta villkor för kulturarbetarna.

Under sin tid i regering så höjde Moderaterna med kollegorna i alliansen bensin och diesel skatten trotts att man hade som vallöfte att så inte skulle ske.

I dag trotts att man höjt skatten är bensin priset lägre än under den senaste allians regeringen. Vi har i dag fått utrymme att höja skatten på fossila bränslen.

Vi måste investera och utveckla en hållbar infrastruktur, där det ska vara enkelt och billigt att kunna röra sig och att vi kan röra oss klimatsmart.

Vi rödgröna vill stimulera en hållbar tillväxt för Norrland

Vi måste rusta upp Norrland för att bli del av klimatoffensiven, vi måste bygga ut förnybart bränsle, skapa infrastruktur för hållbara och klimatsmarta transporter. Vi måste se till att människor kan och vill bo kvar i Norrland.

Vi rödgröna vill stimulera en hållbar tillväxt för Norrland, där vi får en levande landsbygd som har tillgång till hållbara förutsättningar, en fungerande infrastruktur och jobb, ett Norrland där människor vill bo och verka i.

Nasser Mosleh (MP)
Gruppledare Umeå

Annons
Annons
Annons
Folkbladet
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 59 00
  • Redaktionen
  • 090-17 59 40
  • Besöksadress
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
  • Postadress
  • Box 3164
  • 903 04 Umeå
Ansvarig utgivare: Anna Benker | © Copyright Folkbladet | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten