Debatt
Hanna Eriksson Hållbar tillväxt är viktigt för Norrland, menar Nasser Mosleh (MP)

”Vi rustar Norrland starkt”

Publicerad 18 mars 2017

Moderaterna har nedmonterat Norrland. Nu rustar den rödgröna regeringen upo Norrland med infrastruktur och service.
Det skriver Nasser Moshleh (MP).

När man läser moderaternas argument blir det tydlig att moderaterna är fast i samma gamla hjulspår.

Moderaternas politik är kortsiktig och bryter ner trygghetssystemen. Höger politiken tar ej ansvar för individen, samhället eller klimatet.

Moderaterna ignorerar i möjligheterna för en hållbar och stabil långsiktig tillväxt för regionen.

Moderaterna har under sitt styre nedmonterat Norrland. Man har tagit bort jobben, service och man har utlämnat infrastruktursatsningar, man har låtit samhällen dö ut mitt under näsan på dem utan att agera.

Moderaterna ignorerar i möjligheterna för en hållbar och stabil långsiktig tillväxt för regionen.

Moderaterna har skapat en enorm klyfta mellan Norrlands inland och kustland, det är med vår rödgröna politik som vi kan stärka och knyta ihop samhällen där vi skapar förutsättningar för en hållbar och långsiktig tillväxt av regionen.

Vi rödgröna vill åter bygga och stärka upp Norrland, investera i nödvändig infrastrukturen för vägar, järnvägar och bredband, där vi skapar hållbara förutsättningar för att bo samt verka, detta är något moderaterna helt missat.

Vi har kunnat säkra en hög kvalitet och låga avgifter inom kultur- och musikskolan och infört gratis entré på vissa statliga museer

Det må vara så att priset på en biobiljett har ökat någon tia men samtidigt har det aldrig innan funnits ett så brett och tillgängligt och levande kultur liv och mötesplatser som innan.

Vi rödgröna har gett elever möjlighet att läsa estetiska ämnen i skolan, drivit en aktiv kulturpolitik för museer, bibliotek, kulturskolor, scenkonst, idrott och folkbildning ger förutsättningar för ett brett kulturutövande i Sverige.

Vi har kunnat säkra en hög kvalitet och låga avgifter inom kultur- och musikskolan och infört gratis entré på vissa statliga museer. Vi har ökat anslagen för kultursamverkansmodellen så att mer kultur ska bli tillgänglig i hela landet.

Vi måste investera och utveckla en hållbar infrastruktur

Vi satsar på bibliotek och läsande, mångfald av kulturella uttryck och sjysta villkor för kulturarbetarna.

Under sin tid i regering så höjde Moderaterna med kollegorna i alliansen bensin och diesel skatten trotts att man hade som vallöfte att så inte skulle ske.

I dag trotts att man höjt skatten är bensin priset lägre än under den senaste allians regeringen. Vi har i dag fått utrymme att höja skatten på fossila bränslen.

Vi måste investera och utveckla en hållbar infrastruktur, där det ska vara enkelt och billigt att kunna röra sig och att vi kan röra oss klimatsmart.

Vi rödgröna vill stimulera en hållbar tillväxt för Norrland

Vi måste rusta upp Norrland för att bli del av klimatoffensiven, vi måste bygga ut förnybart bränsle, skapa infrastruktur för hållbara och klimatsmarta transporter. Vi måste se till att människor kan och vill bo kvar i Norrland.

Vi rödgröna vill stimulera en hållbar tillväxt för Norrland, där vi får en levande landsbygd som har tillgång till hållbara förutsättningar, en fungerande infrastruktur och jobb, ett Norrland där människor vill bo och verka i.

Nasser Mosleh (MP)
Gruppledare Umeå

Åsikter

Texten är en debattartikel publicerad i Folkbladet. Vill du vara med i debatten? Skicka dina åsikter till debatt@folkbladet.nu eller använd vårt enkla formulär. Tänk på att hålla texten kort för större chans att bli publicerad.
Vi kan inte rea ut vår själ

Vi kan inte rea ut vår själ

Debatt. S måste riva upp den tillfälliga asyl­lagen, bryta avtalet om återvändande med…

Hur osolidariskt ska Umeå bli?

Hur osolidariskt ska Umeå bli?

Debatt. I Umeå finns en stolthet över att staden växer. Men till vilket pris växer…

Hur egoistiskt ska Umeå få bli?

Hur egoistiskt ska Umeå få bli?

Debatt. I Umeå finns en stolt­het över att staden växer. Men till vil­ket pris växer…

Falskt om Varmbadhuset

Falskt om Varmbadhuset

Debatt. Balticgruppen sprider falska uppgifter för att legitimera rivning och inte…

Delta i debatten!

Formulär: Delta i debatten!

Åsikter. Vill du publicera dig i tidningen Folkbladet och på folkbladet.nu? Använd gärna vårt insändarformulär eller skicka ett vanligt mejl till insandare@folkbladet.nu.

Debattartiklar skickar du till debatt@folkbladet.nu

Av utrymmesmässiga skäl publiceras inte alla texter. Maxlängd för insändare är 2000 tecken. För debattartiklar är maxlängden 3000 tecken. Båda längder är inklusive blanksteg. Redaktionen gör ett urval av vilka som tas in. Vi tar oss även rätten att göra språkliga korrigeringar i det insända materialet.