Sportkrönika

Krönika
av Robin Lindgren

Foto: Robert Granström/TT Folkbladets krönikör Robin Lindgren har trivs med att få ge en ­inblick direkt från Skellefteå AIK:s innersta. Nu väntar nya äventyr.

”Tack för förtroendet – och mitt livs uppdrag”

Publicerad 4 mars 2017 (uppdaterad 4 mars 2017)

Sportkrönika. Lördagen den 13 september 2014 klev jag in, sjukligt nervös, i Skellefteå Kraft Arena för etthundrasjuttiofemte gången – fast ändå så var det här inte likt någon annan gång, det här var första gången.

Aldrig förr hade jag kommit dit i jobbsyfte, men där och då gjorde jag min första match som frilansjournalist i Folkbladets regi.

30 månader, och drygt 90 matcher, senare har min tid i Skellefteå Kraft Arena nu nått sitt slut. Det är dags för nya äventyr, den norrländska luften byts ut till huvudstadens hets.

Er käre skribent har med denna krönika skickat in sina sista tecken till Folkbladets redaktion för en lång tid framöver, kanske för evigt – kanske inte.

Då var jag nöjd med att montera ventilation.

Framtiden ter sig ofta så omöjlig att förutspå att det egentligen inte ger något att börja tänka på vad som händer framöver, var jag och ni återfinns om ett halvår.

För fyra år sedan hade jag inte ens en tanke på att inleda en karriär inom journalistik, där och då var jag nöjd med att montera ventilation från sju till fyra varje dag. En vardag som för första gången, kanske någonsin, skänkte mig en ro här i livet.

Nu finns bara en sak, ett mål.

I dag fnyser jag åt tanken att återvända till ventilationsmonterandet, eller butiksanställningen. Nu finns bara en sak, ett mål. Att leva på det jag gör nu. Låta journalistiken ta mig ut i världen på jobb som vissa bara drömmer om. Uppleva världsmästerskap, olympiska spel och guldfiranden, som jag tidigare bara sett via skärmen, från första parkett.

Vägen dit är lång,och jag är inte ens i närheten av det ännu. Men kollar jag tillbaka till den 13 september 2014 och jämför med var jag är nu så inser jag att absolut ingenting är omöjligt längre. Jag har sällan trott på mig själv, men de här tre säsongerna har betytt mer än bara ishockey av högsta klass, hysteriskt roliga intervjuer och en slant på kontot den 25:e.

Tiden här på Folkbladet och Elithockeybloggen har förändrat mig som människa, givit mig en annan syn på saker och ting – en glädje till livet som jag aldrig upplevt förut. Nu stämplar jag ut för sista gången, och vill avsluta med att tacka er alla som längs resans gång på något sätt stöttat mig. Jag älskar er alla.

 

Sport
Stark vändning – men stor oro

Stark vändning – men stor oro

Fotboll. 0–2 efter 20 minuter löste UFC, men det var inte bara glädje efter matchen.

Umeå FC vände till seger

Fotboll. Umeå FC tog på söndagen säsongens första seger.

&quotTog mer och mer felbeslut"

"Tog mer och mer felbeslut"

Fotboll. Umeå IK såg ut att ta sin andra raka trepoängare: ”Tycker att vi i stort sätt spelar ut dem”.

Kryss mot Kalmar

Slut: Kryss mot Kalmar

Fotboll. Umeå IK var på väg mot seger. Då kom kallduschen.

Analys: Den
nivån måste upp

Fotboll. Sportens Markus Isacson svarar på fyra snabba.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Från match till guldfest

Superbildspel: Från match till guldfest

Innebandy. Sportens fotograf Abebe Asres dokumenterade gulddagen på nära håll. 

Här duschas tränarna efter guldet

TV: Här duschas tränarna efter guldet

Innebandy. Känslosamt i Iksu efter guldet. 

Efter succén - stjärnor kan lämna guldlaget

Innebandy. Bara fyra har kontrakt – och Iksu vill bygga mer hemvävt. 

Bergstedt: Iksu helt överlägset

SPORTKRÖNIKOR. Har varit kaxigt på rätt sätt.