Ledare

Ledare
av Jonas Bergström

TT Grön Ungdom vill se ett "skönhetsavdrag" för manikyr, ögonfransförlängning, hårborttagning och spraytan.

”Efter skönhetsavdrag kommer PR-avdrag”

Publicerad 3 februari 2017

Under veckan har det gått att följa en spännande debatt på temat: vad behöver Sveriges unga?

Grön Ungdoms språkrör gick till PUB Nails i Stockholm för att fixa naglarna och bjöd in Expressen. Där gjorde de ett utspel om att de borde införas ett ”skönhetsavdrag”. De vill se sänkt skatt för manikyr, ögonfransförlängning, hårborttagning och spraytan.

När någon rik stockholmare får skönhetsavdrag för en spraytan samtidigt som hen får RUT-bidrag för att någon annan rengör poolen, har vi räddat de smältande isarna på Arktis då?

Det hela bygger på en idé om att tjänster är miljövänligare än annan konsumtion och därför ska skatten på tjänster vara lägre.
Miljöpartiet vurmar också för RUT-avdrag som används mest i Danderyd och minst i Dorotea.

Så när någon rik stockholmare får skönhetsavdrag för en spraytan samtidigt som hen får RUT-bidrag för att någon annan rengör poolen, har vi räddat de smältande isarna på Arktis då?

Grön Ungdoms språkrör får självklart fixa naglarna om de vill, men varför ska alla andra vara med och betala för det?

Sedan svarade Unga Feminister i en debattartikel i Expressen att ”Unga behöver inte billigare skönhetsbehandlingar. Vi behöver en normkritisk sexualundervisning, ökade resurser och fler platser inom psykiatrin”.

Nästa avdrag MP föreslår lär vara ett ”PR-avdrag”. För det är knappast trams som kommer hjälpa dem med sina låga förtroendesiffror.

Spraytan och sexualundervisning i alla ära men vad sägs om att det unga är behöver är en utbildning, jobb och en bostad där man vet att man kan bo kvar?

Och visst är det viktigt med psykiatri men vad sägs att ta tag i den stress och den tota brist på trygghet i arbetslivet som gör oss sjuka?

Ännu värre blev det när Per Bolund (MP), biträdande finansmarknadsminister, sa till Expressen angående Grön Ungdoms utspel att ”det är bra med nya fräscha idéer”.

Nästa avdrag MP föreslår lär vara ett ”PR-avdrag”. För det är knappast trams som kommer hjälpa dem med sina låga förtroendesiffror.

&quotHur jag slutade skämmas för att jag pallar frukt"

"Hur jag slutade skämmas för att jag pallar frukt"

Ledare. Jag har en sak att erkänna: jag pallar frukt. Nästan varje dag.
Det började i…

"Hej Benjamin Ivansson, vem är du?"

Ledare. Vem är du?
– Mitt namn är Benjamin Ivansson och jag är 23 år gammal. Jag är…

&quotMilitären kör över hela Umeås behov"

"Militären kör över hela Umeås behov"

Ledare. Umeå kommun har vuxit oavbrutet i över 40 år. Ingenting tyder på att tillväxten…

&quotVi ska inte mäta skallar"

"Vi ska inte mäta skallar"

Ledare. Vill vi att Sverige återigen ska ha en politik där vi mäter ben för att kunna…

Delta i debatten!

Formulär: Delta i debatten!

Åsikter. Vill du publicera dig i tidningen Folkbladet och på folkbladet.nu? Använd gärna vårt insändarformulär eller skicka ett vanligt mejl till insandare@folkbladet.nu.

Debattartiklar skickar du till debatt@folkbladet.nu

Av utrymmesmässiga skäl publiceras inte alla texter. Maxlängd för insändare är 2000 tecken. För debattartiklar är maxlängden 3000 tecken. Båda längder är inklusive blanksteg. Redaktionen gör ett urval av vilka som tas in. Vi tar oss även rätten att göra språkliga korrigeringar i det insända materialet.