Ledare

Ledare
av Jonas Bergström

Torbjörn Jakobsson Förintelsen. Bild från minnesceremoni hölls i Umeå Stads Kyrka 2015 till minne av Förintelsens offer.

”På minnesdagen av Förintelsen gör Moderaterna detta…”

Publicerad 27 januari 2017 (uppdaterad 27 januari 2017)

Den 27 januari är den årliga minnesdagen av Förintelsen, det vill säga det massmord där nazisterna mördade 6 miljoner judar. Detta uppmärksammades på många platser runt om i landet och så även i Västerbotten. Det 27 januari 2017 kommer tyvärr också bli ihågkommen för något annat.

På minnesdagen av Förintelsen valde Moderaterna att tacka ja till möten för att överlägga om politik med Sverigedemokraterna, ett parti med nazistiska rötter.

På minnesdagen av Förintelsen tackade M ja till ett parti som där antisemitismen lever och frodas i SD även i dag, den finns till och med i den yttersta partitoppen.

På minnesdagen av Förintelsen tackar M ja till ett parti vars ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt gått på konserter som anordnas för att samla in pengar till fängslade nazister.
Samma Sjöstedt har också liknat judar vid döda får på ett slakterigolv.

På minnesdagen av Förintelsen tackar Moderaterna ja till möten med ett parti vars talman Björn Söder menar att judar inte är svenskar.

På minnesdagen av Förintelsen tackar M ja till möten med ett parti där antisemitiska idéer, samma idéer som gjorde förintelsen möjlig, lever och frodas. Från gräsrötter till paritets tyngsta pampar.

På minnesdagen av Förintelsen tackar Moderaterna ja till med ett parti som M:s egen partiledare kallar för rasistiskt.

På minnesdagen av Förintelsen brukar det sägas ”vi glömmer aldrig” och ”detta ska aldrig hända igen”. Vad har Anna Kinberg Batra (M) lärt sig av Förintelsen? Vad har hon glömt? Varför överger hon sina principer?

Åsikter

Texten är en ledare publicerad i Folkbladet. Vill du vara med i debatten? Skicka dina åsikter till debatt@folkbladet.nu eller använd vårt enkla formulär. Tänk på att hålla texten kort för större chans att bli publicerad.
"&quotPersonalen vet bäst" sa V och struntade i personalen"

"'Personalen vet bäst' sa V och struntade i personalen"

Ledare. ”En bra dag för alla anställda i Umeå kommun”. Så inledde Anders…

&quotSnälla Moderaterna, Sverige är större än Stockholm"

"Snälla Moderaterna, Sverige är större än Stockholm"

Ledare. ”Regeringens vårbudget är direkt Stockholmsfientlig. Under mandatperioden har…

Vilken blir nästa neddragning, Vattenfall?

Vilken blir nästa neddragning, Vattenfall?

Ledare. Efter Vattenfalls neddragning i Storuman, vilken blir nästa neddragning? Och…

&quotUndernäringen bland äldre är en skam"

"Undernäringen bland äldre är en skam"

Ledare. 40000 äldre lider av undernäring inom äldreomsorgen. Ytterligare mer än 100 000…

Delta i debatten!

Formulär: Delta i debatten!

Åsikter. Vill du publicera dig i tidningen Folkbladet och på folkbladet.nu? Använd gärna vårt insändarformulär eller skicka ett vanligt mejl till insandare@folkbladet.nu.

Debattartiklar skickar du till debatt@folkbladet.nu

Av utrymmesmässiga skäl publiceras inte alla texter. Maxlängd för insändare är 2000 tecken. För debattartiklar är maxlängden 3000 tecken. Båda längder är inklusive blanksteg. Redaktionen gör ett urval av vilka som tas in. Vi tar oss även rätten att göra språkliga korrigeringar i det insända materialet.