Ledare

Ledare
av Jonas Bergström

Torbjörn Jakobsson Förintelsen. Bild från minnesceremoni hölls i Umeå Stads Kyrka 2015 till minne av Förintelsens offer.

”På minnesdagen av Förintelsen gör Moderaterna detta…”

Publicerad 27 januari 2017 (uppdaterad 27 januari 2017)

Den 27 januari är den årliga minnesdagen av Förintelsen, det vill säga det massmord där nazisterna mördade 6 miljoner judar. Detta uppmärksammades på många platser runt om i landet och så även i Västerbotten. Det 27 januari 2017 kommer tyvärr också bli ihågkommen för något annat.

På minnesdagen av Förintelsen valde Moderaterna att tacka ja till möten för att överlägga om politik med Sverigedemokraterna, ett parti med nazistiska rötter.

På minnesdagen av Förintelsen tackade M ja till ett parti som där antisemitismen lever och frodas i SD även i dag, den finns till och med i den yttersta partitoppen.

På minnesdagen av Förintelsen tackar M ja till ett parti vars ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt gått på konserter som anordnas för att samla in pengar till fängslade nazister.
Samma Sjöstedt har också liknat judar vid döda får på ett slakterigolv.

På minnesdagen av Förintelsen tackar Moderaterna ja till möten med ett parti vars talman Björn Söder menar att judar inte är svenskar.

På minnesdagen av Förintelsen tackar M ja till möten med ett parti där antisemitiska idéer, samma idéer som gjorde förintelsen möjlig, lever och frodas. Från gräsrötter till paritets tyngsta pampar.

På minnesdagen av Förintelsen tackar Moderaterna ja till med ett parti som M:s egen partiledare kallar för rasistiskt.

På minnesdagen av Förintelsen brukar det sägas ”vi glömmer aldrig” och ”detta ska aldrig hända igen”. Vad har Anna Kinberg Batra (M) lärt sig av Förintelsen? Vad har hon glömt? Varför överger hon sina principer?

&quotHur jag slutade skämmas för att jag pallar frukt"

"Hur jag slutade skämmas för att jag pallar frukt"

Ledare. Jag har en sak att erkänna: jag pallar frukt. Nästan varje dag.
Det började i…

"Hej Benjamin Ivansson, vem är du?"

Ledare. Vem är du?
– Mitt namn är Benjamin Ivansson och jag är 23 år gammal. Jag är…

&quotMilitären kör över hela Umeås behov"

"Militären kör över hela Umeås behov"

Ledare. Umeå kommun har vuxit oavbrutet i över 40 år. Ingenting tyder på att tillväxten…

&quotVi ska inte mäta skallar"

"Vi ska inte mäta skallar"

Ledare. Vill vi att Sverige återigen ska ha en politik där vi mäter ben för att kunna…

Delta i debatten!

Formulär: Delta i debatten!

Åsikter. Vill du publicera dig i tidningen Folkbladet och på folkbladet.nu? Använd gärna vårt insändarformulär eller skicka ett vanligt mejl till insandare@folkbladet.nu.

Debattartiklar skickar du till debatt@folkbladet.nu

Av utrymmesmässiga skäl publiceras inte alla texter. Maxlängd för insändare är 2000 tecken. För debattartiklar är maxlängden 3000 tecken. Båda längder är inklusive blanksteg. Redaktionen gör ett urval av vilka som tas in. Vi tar oss även rätten att göra språkliga korrigeringar i det insända materialet.