Folkets röst
FOTO: IZABELLE NORDFJELL M-politikern Elisabeth Björnsdotter Rahm blir ifrågasatt av insändarskribenten.

Är väljarna för okunniga för sitt eget bästa?

Publicerad 11 januari 2017

Folkets röst. Svar på debattartikeln ”Totalstopp för vinster hotar” i Folkbladet den 4 januari.

Jag undrar om Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) kan förklara för mig på vilket sätt det tillförs mer pengar till skattesystemet om utländska aktörer får bedriva skattefinansierad verksamhet inom skola, vård och omsorg och sedan fritt förfoga över vinstuttaget?

Detta med anledning av hennes glödande inlägg i förra veckans Folkbladet (den 4 januari), där hon ondgör sig över Reepalu-utredningen som föreslår maxgränser för hur mycket av vinsten som får delas ut till aktieägarna.

Vi ser ju vad som hänt sedan apoteken avreglerades, priserna på många läkemedel har stigit kraftigt i stället för att minska.

I mina ögon (som förvisso enbart gått nio år i grundskola plus två års gymnasium) måste det vara bättre om en lejonpart av vinsten återgår till verksamheten, till nytta för såväl brukare som personal, än att pengarna flyttas utomlands.

Vidare undrar jag hur EBR ställer sig till det faktum att en majoritet av väljarna, oavsett partitillhörighet, har sagt att de inte vill ha vinstdrivande företag i välfärden?

Eller menar EBR att väljarna är för okunniga för sitt eget bästa eftersom hon agerar lobbyist för den privata sektorn?

Richard Berglund, Täfteå

Åsikter

Texten är en insändare publicerad i Folkbladet. Vill du vara med i debatten? Skicka dina åsikter till insandare@folkbladet.nu eller använd vårt enkla formulär. Tänk på att hålla texten kort för större chans att bli publicerad.

ÄFO och ÄSO – blev det bättre?

Folkets röst. ÄlgförvaltningsområdenÄFO och Älgskötselområden ÄSO har nu varit verksamma i…

Att stoppa SD fysiskt kommer att gynna dem

Folkets röst. Diskussionen om hur vi ska bemöta SD är inte lätt. För flera år sedan fanns en…

Skräms av SD:s samhällsanda

Folkets röst. Maria K låter i sin insändare (20/2) oss tro att SD ska vara ett värn för…

Hopp om liv grusas – bryt upp avtalet

Hopp om liv grusas – bryt upp avtalet

Folkets röst. Vi medlemmar i Rädda Barnen i Umeå är djupt oroade över hur asylsökande barn,…

Delta i debatten!

Formulär: Delta i debatten!

Åsikter. Vill du publicera dig i tidningen Folkbladet och på folkbladet.nu? Använd gärna vårt insändarformulär eller skicka ett vanligt mejl till insandare@folkbladet.nu.

Debattartiklar skickar du till debatt@folkbladet.nu

Av utrymmesmässiga skäl publiceras inte alla texter. Maxlängd för insändare är 2000 tecken. För debattartiklar är maxlängden 3000 tecken. Båda längder är inklusive blanksteg. Redaktionen gör ett urval av vilka som tas in. Vi tar oss även rätten att göra språkliga korrigeringar i det insända materialet.