Längdskidor

Stina Nilsson: Northug gick för långt

Publicerad 10 januari 2017 (uppdaterad 10 januari 2017)

Längdskidor. Stina Nilsson är tillbaka i Sverige efter Succén i Tour de Ski – och konstaterar att Petter Northug gått över gränsen.

Stina Nilsson fortsätter att få frågor om sin eventuella romans med norska stjärnan Emil Iversen, vars pappa är Ole Morten Iversen är hennes tränare i det svenska landslaget. Men nu ryter hon ifrån mot Petter Northug som tidigare under säsongen spädde på ryktena.

– Det har skrivits och snackats så mycket om det där så jag tror att alla förstår att det inte är sant, utan bara en kul grej. Men när Petter Northug gick ut och sa det där om gondolen, att jag och Emil skulle ha kyssts där, då blev det lite för mycket, säger Nilsson till Sportexpressen.

Expressen: Så det är inte Emil Iversen du pratar med efter loppen?

– Nej, då ringer jag alltid två samtal, först till mamma och pappa sedan till min mentala tränare Rune Gustafsson. Jag vet inte varför jag gör det egentligen men det är skönt att direkt kunna prata av sig med dem som står mig närmast. …

Sport
Fagervall: Kärnkraftverk av energi i laget

Fagervall: Kärnkraftverk av energi i laget

Björklöven. Jocke Fagervall är tillbaka som huvudtränare i Björklöven. Sporten fick ett snack med honom efter första ispasset med laget. 

Världsstjärnan inspirerade

Världsstjärnan inspirerade

RIDSPORT Dressyrens superstar Patrik Kittel inspirerade tre Umeå-ryttare inför fullsatta läktare på Hippologum.

Hårtorken satte fart på stjärnan

Hårtorken satte fart på stjärnan

Basket. Efter en minst sagt trög start blev det en så kallad hårtork som satte fart på Udominate Baskets guardstjärna Santa Okockyte.

Analys: Segerreceptet

Basket. Sportens Peter Hegethorn såg Udominate Basket ta ännu en seger – trots en seg start. Här är hans förklaring till ligaledarens segersvit. 

18 raka för Udominate

Basket. Lördagens ligamatch i Umeå slutade med hemmaseger för Udominate som därmed är uppe i 18 raka.

Holloway bjöd heta SAIK på drömmål

Holloway bjöd heta SAIK på drömmål

Ishockey. Skellefteå AIK är stekheta just nu – efter att i torsdags besegrat seriesuveränen Frölunda på bortaplan kunde västerbottningarna i afton inkassera sin sjätte raka seger i en match där man bjöd på säsongens drömmål.

"Värt att kolla highlightvideon"

Ishockey. Sportens Robin Lindgren såg när Skellefteå AIK i kväll vann mot Brynäs IF med 3-0. Här följer fyra snabba frågor om matchen.

SLUT: Skellefteå nollade Brynäs

Ishockey. Skellefteå vann igen och nollade Brynäs i processen. Så var matchen.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Hedlund snabbast i säsongsfinalen

Hedlund snabbast i säsongsfinalen

Längdskidor. Tommy Hedlund var snabbast när Team Trion, skidtävlingen på Olles spår i Umeå hade säsongsfinal på lördagen. Här är dagens resultat. 

Vildmannaloppet blir åtta varv

Längdskidor. Arrangören IFK Umeå har nu beslutat att Vildmannaloppet i morgon söndag kommer att genomföras på konstsnöspåret.