Folkets röst
FOTO: TT Det finns massor av nya apotek i Sverige – ja, där det redan fanns apotek alltså. Men för de flesta har avregleringarna blivit ett bakslag, skriver Sture Grundberg.

Avregleringarna har gjort det mesta dyrare

Publicerad 10 januari 2017

Folkets röst. Nu är det bevisat det vi alla visste och förstod, avregleringar av monopolen, som apotek, bilprovning och så vidare gjorde att allt blev dyrare. Kristdemokraterna var det parti som drev hårt att monopolen skulle bort, mest av ideologiska skäl.

Bara ett fåtal exempel: Mediciner upp till 50 procent dyrare. Besiktning av bilen, ett par hundralappar dyrare.

Så är det med allt som avreglerats, det har för konsumenten blivit dyrare.

För politiker som driver på för att avreglera, och försämra för det stora flertalet har det inte så stor betydelse att mediciner blivit dyrare, eller dyrare att besikta bilen, de är unga med bra löner och kroppsligt lätt arbete, men de övriga, pensionärer sjuka och arbetslösa, för de kan det vara skillnad mellan liv och död.

Så tänker inte Kristdemokraterna trots deras kristna syn, att det skulle vara till men för de fattigare, huvudsaken att monopolet kommer bort.

KD var det parti som drev frågan om avregleringar hårdast i början av Alliansens storhetstid, facit av avregleringarna ser vi i dag efter DN:s granskning.

Nu driver KD opinion om mer pengar till försvaret, rysskräck, och för medlemskap i Nato, ja där är inte KD ensam.

Nu har Fredrik Reinfeldt tagit som sin uppgift att inbjuda höga stabschefer, Nato-anhängare, för att för egen del fått bekräfta sin egen tro på Nato, men även med dessa program övertyga svenska politiker om styrkan att bli Natomedlem.

Det är förvånande att SVT, som opolitiskt obundet företag tillåter denna propaganda. Men man behöver väl inte alltid följa statuterna.

Sture Grundberg

Åsikter

Texten är en insändare publicerad i Folkbladet. Vill du vara med i debatten? Skicka dina åsikter till insandare@folkbladet.nu eller använd vårt enkla formulär. Tänk på att hålla texten kort för större chans att bli publicerad.
Tänk på djuren under valborg – leta i brasan innan ni tänder

Tänk på djuren under valborg – leta i brasan innan ni tänder

Folkets röst. Under vintern och våren letar många djur, bland annat fåglar och igelkottar…

Skänk bort flygplatsen – andra behöver den bättre

Skänk bort flygplatsen – andra behöver den bättre

Folkets röst. Öppet brev till Storumans kommunalråd Tomas Mörtsell (C).
Hej, Tomas! Jag ser…

Många saknar jobb – trots låga siffrorna

Folkets röst. Lilly Bäcklund påstår att bara sex personer är utan jobb efter Ikeas avskedande…

Migrationsverket, bryr ni er inte om oss?

Migrationsverket, bryr ni er inte om oss?

Folkets röst. Migrationsverket, ni måste göra livet lättare för oss ensamkommande! Ni gör oss…

Delta i debatten!

Formulär: Delta i debatten!

Åsikter. Vill du publicera dig i tidningen Folkbladet och på folkbladet.nu? Använd gärna vårt insändarformulär eller skicka ett vanligt mejl till insandare@folkbladet.nu.

Debattartiklar skickar du till debatt@folkbladet.nu

Av utrymmesmässiga skäl publiceras inte alla texter. Maxlängd för insändare är 2000 tecken. För debattartiklar är maxlängden 3000 tecken. Båda längder är inklusive blanksteg. Redaktionen gör ett urval av vilka som tas in. Vi tar oss även rätten att göra språkliga korrigeringar i det insända materialet.