Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Andra läste även:

Kommentera

600 tecken kvar

Joakim Lindström tillbaka i Tre Kronor

Joakim Lindström tillbaka i Tre Kronor

Ishockey. Joakim Lindström nobbade spel i Tre Kronor tidigare i vinter. Men nu är Skellefteå AIK-forwarden tillbaka.  0

Tegs målvakt förlänger

Ishockey. David Lindgren blir Tegs SK troget. Nu har målvakten skrivit på för en tredje säsong med klubben. 0

Umeå-spelare __i EM-kvaltrupp

Umeå-spelare
i EM-kvaltrupp

Basket. Två spelare från Udominate Basket finns med i förbundskapten Lasse Johansson trupp inför stundande EM-kval. 0

Snodde Dalens tränarlösning

Snodde Dalens tränarlösning

Innebandy. Thorengruppen har har gjort klart med ny tränare – mitt framför näsan på IBK Dalen 0

En prestigevärvning

En prestigevärvning

Innebandy. IBK Dalen kunde på torsdagen presentera en drömvärvning. 0

Glädje och sorg på SOK:s årsmöte

Sport. Glädje över medaljrekordet i Sotji präglade SOK:s årsmöte, men samtidigt visades frustration över att inte tävla om värdskapet till OS 2022.

Sveriges krossade Finland i J18-VM

Ishockey. Kvartsfinal i J18-VM. Då utklassade Sverige värdnationen Finland, vann med 10-0 och flera länsspelare fanns med i poängprotokollet. 0

Sportchef först på listan

Ishockey. Björklöven jagar spelare, tränare sponsorer och en del annat men först på listan står rekryterande av en sportchef. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat