Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Sport
Tunga avhopp drabbar Teg

Avslöjar: Tunga avhopp drabbar Teg

Ishockey. Teg nysatsning avbröts. Sportcheferna har hoppat av och klubben nekat den nya tränaren samt att platsen i hockeyettan kan vara hotad. 

Jubelfest  i Leicester

Jubelfest
i Leicester

FOTBOLL Festen i Leicester har börjat. En hel stad – och större delen av fotbollsvärlden – skriker ut sin glädje efter Leicester Citys sanslösa ligaseger.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
V75-vinnare ger tips för juldagen

V75-vinnare ger tips för juldagen

TRAV Thule och Barbro Jonsson  laddar för elitloppshelgens V75-final med Salong och lämnar redan nu ett vinnartips till juldagens V75-omgång i Umeå.

Kan förlänga med TTG

Kan förlänga med TTG

Innebandy. Tomas Hugosson Wallgren förde upp Thorengruppen till SSL. Nu pågår förhandlingar om förlängning.

Ny spelare till Löven

Björklöven. Fortsätter att förstärka spelartruppen.

Nästa steg för poängmaskin

Nästa steg för poängmaskin

Björklöven. Det blev imponerande 50 poäng på 36 matcher den senaste säsongen. Nu vill David Lindquist ta nästa steg i Björklöven.

Många chanser i derbyt

Fotboll. I andra omgången av Svenska Spel F19-serien vann Umeå IK länsderbyt borta mot Sunnanå med 4-1.

Stöcke toppar elitserien

Stöcke toppar elitserien

RIDSPORT. Stöcke ponnyförenings lag toppar Ponnyallsvenskan Elitserien inför sista omgången.

Norman  klar för KHL

Norman
klar för KHL

Ishockey. Skellefteås John Norman är klar för Torpedo Nizhny Novgorod i KHL.

Seniordebut gav mersmak

Seniordebut gav mersmak

Fotboll. Blivande UFC–spelare mot forna UFC–spelare. Då spelade Umeå FC Akademi ut och bärgade sin historiskt första trepoängare.

3–0 i underkant i länsderbyt

3–0 i underkant i länsderbyt

Fotboll. Trots mängder av chanser och stora delar av matchen förlagd på Åkullsjöns planhalva stannade segersiffrorna på 3–0 till Team TG.

Senaste nytt Mest läst Mest delat