Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Andra läste även:

Kommentera

600 tecken kvar

Umeå IK brände allt

Umeå IK brände allt

Fotboll. För ganska precis fyra månader hade Umeå IK målkalas mot Vittsjö. I går brände laget allt och föll med 1-0. 0

Umeå IK föll borta mot Vittsjö

Fotboll. Umeå IK:s tuffa säsong fortsätter. Det med ännu en förlust på söndagen.  0

Mora för bra Dalen

Innebandy. Trots en bra insats av IBK Dalen hade laget ingenting att hämta mot guldfavoriten Kais Mora.  0

"Är som pånyttfödd igen"

"Är som pånyttfödd igen"

Innebandy. Therese ”Mini” Andersson gjorde ett mål när Iksu sent tappade segern mot Djurgården i premiären. På söndagen gjorde veteranen tre. 0

Teg förlorade premiären

Teg förlorade premiären

Ishockey. Teg förlorade premiären hemma mot Kiruna efter en jämn batalj. Den stora skillnaden mellan lagen var powerplay-spelet.  0

"Inte alltid bästa laget som vinner"

Ishockey. Jimmy Lundbergs Teg föll i premiären mot Kiruna. – Jag tycker att vi är det bättre laget, men sådan är hockeyn ibland, säger Lundberg. 0

4 snabba efter Tegs förlust

Ishockey. Teg förlorade i premiären hemma mot Kiruna med 2–3. Sportens Emanuel Otterhall såg matchen.  0

Förlust i premiären

Ishockey. Det började på värsta tänkbara sätt för Teg när Tomi Mustonen, som spelade i Björklöven 2009/10, gjorde 1–0 efter bara 52 sekunder. 0

Johan Sandahl:
Ganska rättvist

Fotboll. Umeå FC och IFK Luleå ägde varsin halvlek – men inget av lagen lyckade hitta in i målprotokollet.  0

Historisk dubbelmästare

Historisk dubbelmästare

Övrig sport. Innan helgen hade ingen Västerbottning tagit ett USM-guld i orientering. Umeå OK:s Jenny Wegebro bröt den trenden och tog dubbla. 0

Fick revansch och tog guld

Fick revansch och tog guld

RIDSPORT Förra året blev Johanna Lindberg diskad i ledningen i SM. I år fick hon revansch. 0

Sömskar totaltvåa i världscupen

Sömskar totaltvåa i världscupen

Övrig sport. IFK Umeås Linn Sömskar slutade tvåa i den totala Rullskid-världscupen. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat