Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Kommentera

600 tecken kvar

Sport
Unga löpare utmanar kilometern

Bildspel: Unga löpare utmanar kilometern

Nyheter. Starten har gått för Lilla Blodomloppet! Se mängder av barn som kämpat sig runt den en kilometer långa banan. 0

Löven spelar i Vännäs

Löven spelar
i Vännäs

Ishockey. Även i år vill Björklöven hjälpa Vännäs HC. 0

Stänger för att delta i loppet

Stänger för att delta i loppet

Övrig sport. I dag stänger Anna-Karin Holmqvist igen Borgafjällens lanthandel för dagen. Anledningen? Personalen åker till Umeå för att delta i Blodomloppet.  0

Flera gripna i Fifa-razzia

Flera gripna
i Fifa-razzia

FOTBOLL Flera Fifa-ledare greps av schweizisk polis i Zürich i natt på begäran av åklagare i USA. 0

VM-spelarna tvingades till könstest

Nyheter. Fotbollsspelarna i VM i Kanada har varit tvungna att bevisa att de är kvinnor.

Sandviks joker har gjort debut

Sandviks joker har gjort debut

Fotboll. Nej, Johan Larsson har inte lagt skorna på hyllan. Nu blir den förre Umeå FC-stjärnan en Sandviks-joker.  0

Vännäs testar österrikare

Ishockey. Vännäs HC satsar utländskt. Nu har division I-klubben kommit överens med en JVM-meriterad forward om provspel.  0

Ramseleforsduo tävlar i världscupen

Ramseleforsduo tävlar i världscupen

SKYTTE  I årets tredje skyttevärldscup har Ramselefors SKF har två skyttar med.  0

Ny tävling i Umeå

Ny tävling i Umeå

LÖPNING En ny löptävling ser dagens ljus. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat