Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Andra läste även:

Kommentera

600 tecken kvar

EM-silver trots strul

EM-silver trots strul

 Peter Johansson hade ett guld att försvara, men en trasig bränslepump gjorde guldet till silver. 0

Historisk seger av Wegebro

Historisk seger av Wegebro

Övrig sport. Jenny Wegebro hade givit sig själv ett kanonläge inför slutetappen på O-ringen i Skåne. Trots en sämre sistasträcka räckte det för Wegebro som skrev historia och tog hem D15-klassen.  0

"Fantastisk känsla att komma  mål"

"Fantastisk känsla att komma mål"

Övrig sport. Förra året kom hon på en imponerande andraplats i O-ringen. Hur följer man upp det? Jo, genom att vinna så klart. 0

Kampen fortsätter

Kampen fortsätter

Fotboll. Det var inte många som hade placerat Teg och Sandvik på samma plats före seriestart i division-II. När serien nu startar efter sommaruppehållet skiljer en poäng mellan lagen.  0

Umedalen bjöd på  Saga

Umedalen bjöd på Saga

Fotboll. Det var inte bara solen som värmde på Nydalafältet under fredagen. Saga Carlsson och Umedalens F11-tjejer var lika heta som solen.  0

 Festivalen fortsätter

Bildspel: Festivalen fortsätter

Fotboll.  Här ser du bilder från dagens spel på Umeå Fotbollsfestival 0

Resultat: fredagens resultat från UFF

Fotboll. Det har nu spelats 468 matcher av totalt 697 i Umeå Fotbollsfestival. 0

Talangen tog VM-silver

Talangen tog VM-silver

Sporttelegram. Den svenska sprintertalangen Irene Ekelund sprang hem en silvermedalj på 200 meter i juniorernas friidrotts-VM på lördagsmorgonen.

"Tänk på hur ni beter er"

"Tänk på hur ni beter er"

Krönikor. Det som följer är belagt med skam, lite ånger, men också en tvekan: Äger det verkligen relevans? Handlar det verkligen om sport? 0

Drömmer om nytt Bingolotto

Drömmer om nytt Bingolotto

Fotboll. På Fotbollsfestivalen kommer du kunna följa allt på Sportswik.
Så funkar Sportswik -klicka här! 0

Alla får synas på Sportswik

Alla får synas på Sportswik

Fotboll. -Nu slipper man jaga folk med sms, säger en förälder om Sportswik.  0

Senaste på Sportswik