Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Sport
Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Väntade segrare i första etappen

Väntade segrare i första etappen

FOLKRACE Det blev väntade segrar på första etappen av midnattsolscupen.

Supersvår väg till EM-guld - tar hjälp av Einstein

Supersvår väg till EM-guld - tar hjälp av Einstein

FOTBOLL I händelse av seger mot England i åttondelen väntar mest troligt Frankrike i kvarten och kanske Tyskland i semifinal för Island… 

Rooney:
"Vi kan vinna EM"

FOTBOLL På måndag ställs England mot Island i åttondelsfinalen i EM.

Bjarnason: Underskatta ej oss

FOTBOLL Elmar Bjarnasons budskap är tydligt, kort – och riktat till England.

Alla  är vi islänningar

Johnsson: Alla
är vi islänningar

Nyheter. Zlatanepoken är över. Svensk fotbolls golden boy har gjort massor av bra saker men nu är det dags att gå vidare. Att på Lars Lagerbäcks Islands vis bli ett riktigt lag igen.

Här tackar Erik Hamrén för sig

Här tackar Erik Hamrén för sig

FOTBOLL Epoken Erik Hamrén är över. Han avslutade den med en känslosam hyllning till svensk fotboll och det jobb han haft i över 6,5 år.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Får chansen  att hitta sin identitet

Klöfver: Får chansen
att hitta sin identitet

Nyheter. När Felix Brych klockan 22.52 på onsdagskvällen satte visselpipan till läpparna och blåste av matchen var det mer än en era som tog slut.

Tolvåringarna trotsar åldern

Tolvåringarna trotsar åldern

SIMNING De tolvåriga Umeåtjejerna Emelie Ohlin och Astrid Gustafsson kommer att få slåss med flera tusen vuxna i Vansbrosimmet.

Avslutade med kross

Avslutade med kross

Nyheter. Guif inledde tidigt i våras division tre-sejouren med en 8–3-seger. I dag när vårsäsongen gjorde bokslut blev det ännu en storseger.

Tio gjorda mål då Team TG 2 gästade Stöcke

Nyheter. Det blev en riktigt målfest i söderfyran då Team TG 2 gästade Stöcke under torsdagskvällen.

"Bara" en poäng till IFK då de gästade tabelltrean

Nyheter. IFK Umeå dominerade stora delar av matchen men fick bara med sig en poäng mot Hemmingsmark.

Domarmissnöje i Sörfors då Holmsund tog hem tre poäng

Nyheter. När Sörfors blev bortdömda lyckades Holmsund ta hem segern i söderfyrans 10:e omgång.

Victoria Wikström tillbaka i hetluften

Victoria Wikström tillbaka i hetluften

Nyheter. Victoria Wikström är inte kvitt skadebekymren som håller henne borta från innebandyplanen. Men nu är hon tillbaka i hetluften – som ledamot i svenska innebandyförbundets styrelse. 

Senaste nytt Mest läst Mest delat