Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Kommentera

600 tecken kvar

Karlskrona i ledning mot Löven

Live: Karlskrona i ledning mot Löven

Ishockey. Björklöven har fyra raka segrar. I kväll tar sig laget an Karlskrona på bortaplan i Telenor Arena. Följ matchen här! 0

"Vi vill ta tillbaka poängen"

Ishockey. Nu vill Karlskrona HK ta revansch mot Björklöven. 0

Skellefteå AIK - Luleå

Live: Skellefteå AIK - Luleå

Ishockey. Skellefteå AIK förlorade säsongens första norrderby mot Luleå i SHL-premiären. I kväll tar Skellefteå emot Luleå hemma, följ matchen här! 0

Västerbotten redan utslaget

Västerbotten redan utslaget

Ishockey. En match återstår av gruppspelet. Men de regerande mästarna Västerbotten är redan utslaget ur TV-pucken. 0

Stannar i UFC

Bekräftat: Stannar i UFC

Fotboll. Nu bekräftar Umeå FC:s sportchef och tränare att han blir kvar i UFC. 1

Håkan Bäckström: Han har spelarnas förtroende

Fotboll. - Vi tror att Johan är personen som ska vända den här lilla negativa trenden, säger ordföranden Håkan Bäckström. 0

Beslut närmare efter nytt SM-möte

Beslut närmare efter nytt SM-möte

Övrig sport. SM-veckans vara eller inte vara i Umeå närmar sig ett avgörande. 0

Slog Ljungbergs rekord

Fotboll. Hanna Ljungberg har fått sin överkvinna i landslaget. 0

Hemmervall
lämnar Robertsfors

Fotboll. Robertsfors IK åkte ur division III. Nu lämnar tränaren J-O Hemmervall laget. 0

Sjunde raka förlusten

Sjunde raka förlusten

Basket. En bra start och en bra avslutning. Det som var däremellan var mindre bra och gjorde så att Umeå BSKT åkte på sin sjunde raka förlust.  0

Gif närmare avancemang

Gif närmare avancemang

Fotboll. Gif Sundsvall tog ett jättekliv mot svensk fotbolls finrum på måndagskvällen. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat