Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Sport
&quotFår jobba övertid"

Lövenmagazinet: "Får jobba övertid"

Björklöven. Markus Åkerblom har fått sparken. Gustav Pettersson tycker till om beslutet och berättar varför Joakim Fagervall nu kommer att få jobba övertid.

Fagervall: &quotVäldigt omtumlande"

Fagervall: "Väldigt omtumlande"

Björklöven. Sporten träffade Björklövens nya tränare Joakim Fagervall.

Beskedet: Det blir svårt

Björklöven. Joakim Fagervall talar ut om vändningen, sin nya roll – och sin framtida plats i Björklöven.

&quotDet är inte en tränarfråga"

Experten: "Det är inte en tränarfråga"

Björklöven.  Cmores hockeyexpert Mike Helber menar att Björklövens problem inte är en tränarfråga. 

&quotHan får bära hundhuvudet"

"Han får bära hundhuvudet"

Björklöven. Assisterande lagkaptenen menar att truppen hade förtroende för Åkerblom.

”Verkligen gjort allt han kan”

”Verkligen gjort allt han kan”

Björklöven. Spelarna fick beskedet att Åkerblom sparkats i omklädningsrummet direkt efter matchen.

Lövenbloggen: Tufft men logiskt

Lövenbloggen: Tufft men logiskt

Sportens expert och Lövenbloggaren har sin syn klar efter att Björklöven sparkat ännu en tränare.

Jagade bort spöket

Jagade bort spöket

Ishockey. Skellefteå hade inte vunnit borta mot Frölunda sedan december 2014, men under torsdagen kom segern.

Modo värvar från AIK

Modo värvar från AIK

Sporttelegram. Under torsdagen lämnade Oscar Steen AIK på grund av bristande spelglädje. Timmar senare var han klar för Modo. 

Spetsat topplag

Spetsat topplag

Basket. På Udominate Baskets träningar möts ligans kanske två bästa femmor i högt tempo. Topplaget ska spetsas ytterligare inför slutspelet.