Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Kommentera

600 tecken kvar

Sport
Skellefteå knäckte Kosice - till sist

Skellefteå knäckte Kosice - till sist

Nyheter. Skellefteå AIK är klart för åttondelsfinal i CHL. 0

Seger - men Ritola skadad igen

Nyheter. Det glada beskedet först: Skellefteå AIK är vidare i CHL. Det tråkiga beskedet? Mattias Ritola kan bli borta i några veckor. 0

Umeå föll på svagt försvar

Umeå föll på svagt försvar

Basket. Hemmapremiären slutade med knapp förlust för Umeå BSKT. 0

Fyra snabba efter rysaren

Basket. Här är Sportens Peter Hegethorns snabbanalys. 0

En riktig basketrysare

En riktig basketrysare

Nyheter. Umeå BSKT:s hemmapremiär för ligasäsongen blev en rysare. 0

Ny spelare i Umeå BSKT

Ny spelare i Umeå BSKT

Basket. Umeå BSKT har värvat en ny spelare. 0

Hotade döda tonåring

Hotade döda tonåring

Sport. En tidigare innebandytränare i Umeå döms till böter för att ha hotat att döda en tonårskille. Tränaren anklagade killen för att ha hotat hans son via nätet.  0

Bygger om - och ber om ursäkt

Bygger om - och ber om ursäkt

Ishockey. En sektion byggs om i T3 Center – vilket öppnar för möjligheter till en ny bar. Samtidigt ber klubben om ursäkt för helgens misstag. 0

Dalen anmäler Gillek

Innebandy. IBK Dalen anmäler Mullsjös David Gillek för en situation. När Dalen skulle granska situationen var den bortklippt från matchvideon. 0

Sundling prisas på Idrottsgalan

Sundling prisas
på Idrottsgalan

Övrig sport. När Riksidrottsförbundet och Svenska Spel delar ut årets Elitidrottsstipendium tillfaller två Västerbotten.  0

Gustafsson avstängd

Gustafsson avstängd

Sport. Alexander ”The Mauler” Gustafsson stängs av i sex månader efter helgens förlust. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat