Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Kommentera

600 tecken kvar

Sport
Han gjorde smått otroliga fem mål

Han gjorde smått otroliga fem mål

Fotboll. När lagen möttes i våras blev det 6-1 till Spöland Vännäs. Nu var det Sandvik som vann med 7-0, efter fem mål av Joakim Lindberg. 0

Startskottet har gått

Startskottet har gått

Nyheter. På fredagen gav sig de 47 lagen ut i tävlingen Hemavan 24. 0

Ett Iksupar kvar i SM

Övrig sport. Lisa Sundberg och Sigrid Simonsson är klara för SM-semifinal som enda Iksupar. 0

Det är för dåligt

Hjolman: Det är för dåligt

Fotboll. Sju mål på tio matcher för Umeå IK. Spelet fungerar, men målen uteblir. Nedflyttningsstrecket kryper allt närmare och läget börjar bli prekärt. 0

Är fem svåra år över?

Är fem svåra år över?

Övrig sport. 2010 kvalade Anton Asplund in till inomhus-VM. Sommaren 2015 har han fem svåra år bakom sig. 0

Udominates euro-cupmatch i fara

Nyheter. Rysslands stryks ur det internationella basketförbundets medlemslista. Därmed kan Udominates Eurocup-match mot Dynamo Moskva ställas in. 0

Derbyt lockar storpublik

Derbyt lockar storpublik

Ishockey. Derbyt mellan Björklöven och Skellefteå ser ut att locka storpublik. På torsdagseftermiddagen fanns det bara ett fåtal sittplatser kvar. 0

Marcello tog hem segern

Marcello tog hem segern

Umeåsonen tillika Europe-gitarristen Kee Marcello vann fredagskvällens final av TV4:s ”Stjärnkusken”.

Umedalen vann enkelt

Fotboll. Umedalen vann söderfyrans mittenmötet mot Marys Home. 0

Klart: Peking får vinter-OS 2022

SPORT Almaty i Kazakstan fick stryka på foten.

Hoppfullt inför EM

Hoppfullt inför EM

Övrig sport. Noggranna förberedelser och träning sex dagar i veckan. Att tävla i hopprep är långt i från någon lek. 0

JG stannar i Stockholm

JG stannar
i Stockholm

Innebandy. Landslagsbacken Jenny Gustafsson har bestämt sig och ny klubb blir Täby FC. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat