Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Sport
Sömskar vidare - Sundling utslagen

Sömskar vidare - Sundling utslagen

VINTERSPORT Vid slottssprinten i Stockholm tog sig IFK Umeås Linn Sömskar sig vidare till kvartsfinal med sjätte bästa tid. Klubbkamraten Jonna Sundling har dock åkt färdigt.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Tränare som bryter mönster

Inför galan: Tränare som bryter mönster

UMEÅS IDROTTSGALA. Visst, det händer att kvinnliga tränare då och då omnämns i sportsammanhang, men ofta är det inte. Överraskande då att två av tre nominerade till Umeås första idrottsgala, i kategorin årets tränare, är kvinnor. 0

Många debutanter

Många debutanter

SKIDOR För tre av Umeå-åkarna är det första gången runt slottet. 0

&quotVi hade en dålig dag"

Förlust: "Vi hade en dålig dag"

Nyheter. ”Vi missade allt”, sade tränaren efter förlusten. 0

Föll tungt i toppmötet

Nyheter. Udominate Basket föll tungt i toppmötet med Sallén Basket. 0

Carl Jones och Åsele öser in mål

Carl Jones och Åsele öser in mål

Nyheter. Åsele IK gör sin bästa säsong på länge. Laget öser in mål och toppar tabellen i division III Västerbotten. ”Målet är att vinna serien, sen får vi se vad som händer”, säger Veckans lirare Carl Jones. 0

Målvakten åter i Skellefteå

Klart: Målvakten åter i Skellefteå

Nyheter. Skellefteå AIK förstärker på målvaktsidan med en hemvändande 34-åring.  0

Sporten sänder Umeå Idrottsgala

Sporten sänder Umeå Idrottsgala

Basket. Ikväll arrangeras första galan – sporten sänder live. 0

Tegs SK vann i sista hemmamatchen

Ishockey. Emanuel ”Egget” Gabrielsson fick avsluta med vinst i säsongens och karriärens sista hemmamatch. 0

Förlorade bottenmöte

Ishockey. LN91 är ny tabelljumbo i Alltvåan CD Norra – detta står klart efter onsdagens tunga förlust mot Husum. 0

Genrep mot Wales

FOTBOLL Åtta dagar före EM-premiären genrepar fotbollslandslaget mot Wales på Friends arena.

Världsrekord av talangen

Världsrekord av talangen

FRIIDROTT Lisa Gunnarsson tangerade ungdomsvärldsrekordet i stavhopp.

Senaste nytt Mest läst Mest delat