Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Andra läste även:

Kommentera

600 tecken kvar

Timeout - ska jobba i gruvan

Timeout - ska jobba i gruvan

Sport. John Eklund åkte OS i Sotji i vintras. Nu har Vännäsåkaren tappat motivationen, lagt skidorna på hyllan och blivit gruvarbetare i Gällivare.  0

Öhman tillbaka där han trivs

Matchguide: Öhman tillbaka där han trivs

Ishockey. Fyra poäng de senaste två matcher visar att speldosan är tillbaka. Stefan Öhman är återigen ett vapen i powerplay. 0

Teg vinnare när IFK Umeå skämde ut sig

Teg vinnare när IFK Umeå skämde ut sig

Fotboll. En bredsida från Tegs Said Karmouzi innebar DM-finalens enda mål i matchen mellan Teg och IFK Umeå. Matchen fick dock en sur eftersmak. 0

Rysare när Modo föll

Rysare när Modo föll

Ishockey. När Brynäs tog emot Modo var det dags för en ny sekundrysare – och Brynässeger med 4-3.  0

Malmö FF vann__ mot Olympiakos

CL: Malmö FF vann
mot Olympiakos

Sporttelegram. Malmö FF vann hemma mot Olympiakos på onsdagen.

Waltin vill bygga vidare

Waltin vill bygga vidare

Ishockey. Björklöven vände underläge med 0-2 och 1-3 till seger i tisdags. Det vill tränaren bygga vidare på mot Almtuna.  0

Extremskidåkare __omkom i lavin

Extremskidåkare
omkom i lavin

Sport. Andreas Fransson, extremskidåkare från Luleå, befaras ha omkommit i en lavinolycka i Sydamerika. 0

Skadedrabbat Teg föll

Ishockey. Tegs SK tog ledningen mot Sundsvall – men med hela sex backar borta tappade laget i den andra perioden.  0

Sunnanå föll utan "Peppe"

Fotboll. Perpetua ”Peppe” Nkwocha har brutit sitt kontrakt med Sunnanå SK – och på onsdagen föll laget i Elitettan.  0

Tre spelare utsatta för hot

Tre spelare utsatta för hot

Sporttelegram. Tre spelare i Kirunas ishockeylag har blivit utsatta för hot, rapporterar P4 Norrbotten. 0

Tips till V5 torsdag
på Umåker

TRAV Umåker kör denna höst ett nytt upplägg på ett större lopp med försökskväll och sedan en final veckan därpå. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat