Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Kommentera

600 tecken kvar

Andra raka segern __för Björklöven

Andra raka segern
för Björklöven

Ishockey. Björklöven tog andra raka segern efter 3-1 hemma mot Vita Hästen på onsdagskvällen. Läs sportens liverapport från matchen här. 0

"Bygger självförtroende"

TV: "Bygger självförtroende"

Ishockey. Jon Palmebjörk kom rakt från sjuksängen, tillbaka i spel med favorit-lekkompisen Stefan Öhman. 0

4 snabba efter Lövens seger

Ishockey. Så här analyserar sportens Gustav Pettersson matchen mot Vita Hästen. 0

TV: Tränarna om matchen

Ishockey. Se presskonferensen med Mikael Johansson och Mats Waltin efter Björklövens 3-1 seger. 0

"Jag gillar hur laget spelade"

Ishockey. Det kanadensiske nyförvärvet Mark Hurtubise gjorde sin första match i Björklöventröjan och fick inleda med en seger. 0

Dalenseger i bottenmötet

Dalenseger i bottenmötet

Innebandy. IBK Dalen vann bottenmötet med Kais Mora med 8-6 efter två starka vändningar. 0

Fyra snabba efter Dalens seger

Innebandy. Sportens Tomas Ruuth såg Dalen vinna bottenmötet med Mora. Här är fyra snabba frågor och svar med honom om matchen. 0

Hyllar nyförvärvet

Lövenmagazinet: Hyllar nyförvärvet

Ishockey. I veckans avsnitt av Lövenmagazinet berättar Jon Palmebjörk om flyttspekulationerna samt hyllar nyförvärvet Mark Hurtubise. 0

UIK-trio förlänger

UIK-trio förlänger

Fotboll. Flera nyckelpersoner har lämnat Umeå IK. Men nu har en trio spelare skrivit på för nästa säsong.  0

Nyförvärv till Udominate

Basket. 28-åriga nyförvärvet ser ut att kunna bli spelklar till helgens bortamatcher mot Eos respektive Akropol. 0

Zlatan uppges ha hälsporre

Zlatan uppges ha hälsporre

Fotboll. Zlatan Ibrahimovic ska undersökas på onsdagen och enligt Aftonbladets källor sker undersökningen i Sverige. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat