Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Andra läste även:

Kommentera

600 tecken kvar

Aregawi skadad - missar SM

Mardrömsbeskedet: Aregawi skadad - missar SM

FRIIDROTT Den svenska 1 500-metersstjärnan Abeba Aregawi, 24, är skadad och missar friidrotts-SM i Umeå i helgen.  Hon ska ha halkat och vrickat foten på ett sista träningspass i Etiopien före resan till Sverige.

 Vad har hänt med Umeå IK?

Vad har hänt med Umeå IK?

Fotboll. Klasskillnad. Hon fick drygt 20 minuter. Mer behövdes inte. Martas Rosengård var minst en klass för bra för dagens Umeå IK. I alla fall i den första halvleken.  0

Marta välkommen hem igen

Fotboll. Matchen var inget vidare. Hemmalaget långt ifrån bra före paus. Störst jubel fick Marta när hon, med 20 minuter kvar att spela, kom in i motståndarlaget.  0

Lövenback till Teg

Lövenback till Teg

Ishockey. I fjol spelade han med Björklöven i Allsvenskan. Nu har backen Oscar Molin skrivit på för Tegs SK kommande säsong.  0

Umeå IK föll i Martas återkomst

Umeå IK föll i Martas återkomst

Fotboll. Det blev förlust för Umeå IK mot Rosengård. En dålig första halvlek blev fallet för UIK. 0

Alla hyllade Sandström

Alla hyllade Sandström

Fotboll. Umeå IK förlorade mot Rosengård, men efteråt pratade alla om Hanna Sandström och hennes insats. 0

TV: "Nästan så att det kom tårar"

Fotboll. Umeå har alltid en plats i Martas hjärta enligt Brasilianskan. När hon byttes in i 70:e minuten var det till ovationer från publiken. 0

4 snabba efter UIK:s förlust

Fotboll. Umeå IK förlorade hemma mot serieledande Rosengård. Så här analyserar sportens Gustav Pettersson matchen. 0

"Inte tänkt att bli någon comeback"

"Inte tänkt att bli någon comeback"

Fotboll. Umeå Södra med Therese Kapstad åter i en startelva orkade inte stå emot ett starkt Hammarby.  0

Storförlust för Lycksele

Fotboll. Det blev hela 0-5 för Lycksele hemma mot Sollefteå. Enligt lYckseletränaren seriens bästa lag. 0

Eskelinen slutar i Morön

Eskelinen slutar i Morön

Fotboll. Rainer Eskelinen hoppar av tränaruppdraget för Morön BK som för när- varande ligger sist i division två.  0

Splittrat __Björn-läger

Splittrat
Björn-läger

Övrig sport. Iksu-spelarna Björn Berg och Björn Huitfeldt tränar både med och mot varandra inför SM i Falkenberg. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat