Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Sport
Slutspelet har börjat på Festivalen

Bildspel: Slutspelet har börjat på Festivalen

Fotboll. Det var full fart på Nydalafältet under Umeå Fotbollsfestivals tredje dag. Kika in Sportens bildspel.

Samlar pengar till Gothia Cup

Samlar pengar till Gothia Cup

Fotboll. MSK-trion Jasmin Yebio, Monica Jusu Bah och Tilia Walderhaug Sedić avstår spel i Fotbollsfestivalen för att i stället bättra på lagkassan till nästa år.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Jämn strid i inte lika strid ström

Jämn strid i inte lika strid ström

SIMNING Tränaren blev utmanad av sin adept när Umeälvsimmet avgjordes för sjunde året i rad, till slut skilde bara två sekunder mellan Camilla Johansson-Sponseller och Astrid Gustafsson från Umeå SS.

Ny UIK-tränare kan bli klar till måndag

Ny UIK-tränare kan bli klar till måndag

Fotboll. Sedan förra veckan när Umeå IK valde att sparka tränartrion har det varit tyst från klubben.

Silver till Vännäscyklist

Silver till Vännäscyklist

CYKEL I dag tog Tomas Åström, Vännäs CK, sitt första silver när masters-SM avgjordes i Halmstad.

Stenson femma i PGA-mästerskapen

Stenson femma i PGA-mästerskapen

GOLF Henrik Stenson är i toppform. Efter en trög inledning på den andra rundan i PGA-mästerskapen lossnade det med besked.

Utmaningen har börjat

Utmaningen har börjat

Övrig sport. I helgen arrangeras tre lopp i fjällen runt Hemavan. Men reda i går gick starten av Hemavan 24, ett fjällorienteringslopp för den äventyrligt lagde och som dessutom firar tio års jubileum.

Målglada Lycksele vill stanna i topp

Målglada Lycksele vill stanna i topp

Fotboll. Det svänger om Lycksele. De målglada serieledarna siktar på att fortsätta spela offensivt när säsongen startar i gång igen under lördagen.

Betsele hoppas på stolpe in

Betsele hoppas på stolpe in

Fotboll. Ny serie, ny verklighet. När Betsele summerar sin första halva i division II gör de det som sjua.

Senaste nytt Mest läst Mest delat