Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Trav

Nu ska det bli stil på stallbacken

Publicerad 5 februari 2010

UMEÅ. 2009 färdigställdes en helt ny tävlingsoval på Umåker. I år satsar banan miljonbelopp på att utveckla Umåkers stallbacke. Bland annat har beslut tagits för att bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxplatser.
– Vi har en stark framtidstro och vill utrusta Umåker för det. Det är en investering på 2-2,5 miljoner och detta är det första stallet i den framtida satsningen på att utveckla Umåkers stallbacke och göra plats för framtida nya tränare eller hårdsatsande hästägare, säger Tomas Åström ordförande för Västerbottens Travsällskap.
Tomas Åström berättar för VF att man har fattat ett antal beslut, där syftet på sikt är att skapa bättre villkor för tränare och hästägare. Projektet går under arbetsnamnet ”Framtidens stallbacke”.
Ordföranden säger att det är ganska fullt på stallbacken i dagsläget, och för att få plats med nya tränare och hästägare så tänker man bygga fler stall. För att möta det ökande hästantalet så kommer man att arrendera mark av Umeå kommun. Marken kommer att användas till att göra hagar av.
U-format stall
Det första beslutet är att riva ett gammalt stall, för att kunna bygga ett nytt modernt stall med plats för 20 boxar.
– Det är ett U-format stall, ungefär som en hästsko fast fyrkant. Det är tio boxar i varje utgående länga, med lite selningskammar och annat. Därimellan har du personalutrymme, kontor och liknande. Tanken med det här att du ska kunna vara flexibel i hur du använder det, säger Åström.
Vill locka nya tränare
Umåker hoppas att en framtida ny tränare skulle vilja hyra stallet. Ordföranden säger att man jobbar på att försöka locka till sig fler tränare till banan.
– Ingenting är klart, men vi har samtal med fyra stycken, berättar Åström.
Det andra beslutet innebär att man tänker stycka av och sälja tre befintliga stall med tomter i syfte att frigöra kapital. Kapital som ska möjliggöra framtida satsningar. En annan anledning till försäljningen är enligt Åström att man vill få mer rörelse på stallbacken. Han säger också att denna försäljning kan komma att inledas i juni.
Fem V75-segrar
Ett annat mål som Umåker har under 2010, är att skapa större sportsliga framgångar.
– Målet är att öka prispengarna som Umåkerhästarna sprungit in jämfört med ifjol. Vi tror att vi kommer att ta fem V75-segrar under 2010. Det är ett tufft mål med tanke på att vi hade noll segrar under 2009, men vi tror på oss själva, avslutar Åström.

Kommentera

600 tecken kvar

Sport
Renberg tog SM-deltävling

Renberg tog SM-deltävling

Övrig sport. I båthamnen i Storuman blev han trea. I andra deltävlingen av watercross-SM var det Joel Renberg i ledning från start till mål i samtliga heat.  0

Umeå-konkurrent drar sig ur ligan

Umeå-konkurrent drar sig ur ligan

BASKET Umeå BSKT:s konkurrent Solna Vikings har de senaste åren dragits med stora ekonomiska problem. Nu drar sig klubben ur basketligan.

Björklöven klättrar på Europarankingen

Björklöven klättrar
på Europarankingen

Nyheter. Björklöven snart bland de hundra bästa i Europa. 0

"Vi skrev
just historia"

FOTBOLL En storslagen matchhjälte avgjorde VM-finalen i natt.

Lloyd gav Sundhage svar på tal

Nyheter. Inför VM ifrågasatte Pia Sundhage sin Carli Lloyds mentala styrka.I nattens VM-final gav Lloyd sin tidigare förbundskapten svar på tal.

9 000 såg när Lycksele spelade

9 000 såg när Lycksele spelade

Snart har det gått 60 år sedan Lycksele IF kvalspelade till allsvenskan.

Tävling i toppklass

Tävling i toppklass

Nyheter. ”Absolut toppklass” var segraren Ludvig Fleetwoods kommentar om Umeå Triathlon när det för andra året i rad arrangerades i Umeå. 0

Tuffingar intog centrum

Bilder: Tuffingar intog centrum

TRIATHLON Under dagen arrangerat tävlingar i centrala Umeå. 0

Kerkichs revansch

Kerkichs revansch

Nyheter. Förra hemmamatchen blev han utvisad. Nu tog Jalid Kerkich revansch när han kvitterade för UFC i slutminuterna. 0

Umeå FC klarade kryss

Nyheter. Umeå FC klarade kryss hemma mot Akropolis i sista hemmamatchen före sommaruppehållet.  0

Fyra segrar
på Solänget

Övrig sport. Solänget höll lunchtrav på måndagen och Mats Buchts femåring Le Chapeau tog en socklar spetsseger i V4-1 med Jan Norberg i sulkyn. 0

Umeåstjärna tog SM-silver

Umeåstjärna tog SM-silver

Basket. Umeå BSKT:s guard Albin Frank tog på söndagen SM-silver i streetbasket i Sundsvall med laget Tandvård 2 Go. Detta efter att förlorat en rafflande SM-final. 0

Ger golfen en chans

Ger golfen
en chans

Nyheter. Umeå Golfklubbs Michaela Bordeianu siktar på att ta en paus i läkarstudierna – för att ge golfen en chans. 0

Lansdslagsback fotskadad

Lansdslagsback fotskadad

FOTBOLL Malmö FF ser ut att få klara sig utan landslagsmittbacken Erik Johansson i två-tre veckor.

Länsstjärnan
i våldsam krasch

Sport. Bolidens rallycross-stjärna Anton Marklund kraschade under söndagen i värmländska Höljes.  1

Iksu-spelare tourvinnare

Iksu-spelare tourvinnare

Nyheter. När premiären på Swedish Beach Tour avgjordes i Helsingborg blev det en något överraskande seger.. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat