Sport

UIK lär få fortsätta att vänta

Publicerad 8 januari 2009

ERSÄTTAREN TVEKAR. Umeå IK lägger nu all kraft på att värva Lisa De Vanna till klubben. Men den australiska forwarden har inte bestämt sig ännu. – Det känns lite som att saker faller ihop i Umeå, man vet inte riktigt vad som händer. Men det är smickrande att Umeå vill ha mig som ersättare till Marta. FOTO: SCANPIX

UMEÅ Umeå IK har stängt Marta-dörren.
Nu intensifieras jakten på ersättaren – AIK-anfallaren Lisa De Vanna.
Som är tveksam.
– Det känns smickrande men det känns som att
saker faller ihop lite i Umeå. Jag vet inte hur jag ska göra än, säger De Vanna till VF-sporten.

VF-sporten når Lisa De Vanna på telefon i Perth-förorten Spearwood, Australien. Den hyperkvicka världsanfallaren har just kommit tillbaka från en semester på Bali men hon har nåtts av nyheten att Marta ska lämna Umeå IK.
– Ja, men jag vet inte vad som händer i övrigt. Jag ska sätta mig ner och diskutera med min agent i slutet av veckan. Det är han som skött förhandlingarna med alla klubbar, säger De Vanna.
Hon är draftad av Washington i WPS-ligan i USA men har inte själv talat med klubben. I Sverige är det fyra klubbar som är aktuella berättar De Vanna.

Malmö slutförhandlar snart
– Ja, jag vill till en topp fyra-klubb, AIK, Linköping, Malmö eller Umeå, säger hon.
Linköpings Bengt Ekholm förnekar dock att De Vanna är aktuell för klubben. LdB Malmös storsponsor Kent Persson Widding vill dock varken bekräfta eller dementera intresset för De Vanna – eller för Cristiane som enligt hennes agent Fabiano Farah hade Malmö som en möjlighet.
– Då kanske det är så. Det är upp till Fabiano att säga så. Gällande De Vanna är det en jätteduktig spelare men det är svårt för mig att kommentera någon av dessa två. Jag har ett avtal som är slutförhandlat men personen i fråga har ingen möjlighet att skriva under förrän nästa vecka, säger Persson Widding.
I mitten av november var Lisa De Vanna på blixtbesök i Umeå och UIK har nu De Vanna som förstahandsspår.
– Vi för diskussioner och nu kan vi lägga ner mer energi på det. Hon har precis spelat färdigt med Perth i australiska ligan och det måste hända något rätt snart men jag är förhoppningsfull, säger Britta Åkerlund.

Minus att Jeglertz lämnar
De Vanna själv är smickrad över UIK:s intresse.
– Det känns väldigt smickrande att Umeå vill ha mig som ersättare till Marta. Jag tror jag kan anpassa mig till livet i Umeå, så länge jag är nöjd med fotbollslivet. Det viktigaste för mig är att jag kan komma till en klubb där jag utvecklas.
Hur ser du på att UIK har tappat Marta, Frida Östberg, Johanna Frisk och tränaren?
– Det sätter ju beslutet i en annan dager. Det känns lite som att saker faller ihop där, som att man inte riktigt vet vad som händer.
Men de ska ju ändå spela i Europa i Uefa Women’s cup?
– Ja, och det är mycket frestande för mig. Men jag måste prata med min manager först, höra vilka förslag som finns. Sedan får jag gå på känsla.

Sport
Johansson är ute efter revansch

Johansson är ute efter revansch

TAEKWONDO. Åtta år av förberedelser är strax över för Elin Johansson. Den 20 augusti inleder världstvåan sitt OS.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Vill sätta snurr på festivalen

Inför UFF: Vill sätta snurr på festivalen

Fotboll. En grupp kamerunier i Umeå kliver in i Fotbollsfestivalen för första gången. Nu hoppas de kunna göra som Roger Milla gjorde 1990.

Ledningen har planen klar

Fotboll. På torsdag startar Umeå Fotbollsfestival. Cupledningen har planen klar för att det ska bli en så fridfull festival som möjligt.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Sladdar med framgång

Sladdar med framgång

BILSPORT Han tokkörde. Blev av med körkortet. Tänkte om. Nu är Mathias Johansson från Storänget i Nordmaling på väg att bli ett namn inom drifting. 

Wada besviket på IOK:s beslut

Sporttelegram. Internationella antidopningsbyrån Wada kritiserar IOK:s beslut att låta ryska idrottare tävla i OS i Rio.

Debutant med drömmar om F1

Debutant med drömmar om F1

Övrig sport. Sjuåringen njöt i sin tävlingsdebut. 

Buzuku bekräftar: Klar för Team TG

Fotboll. Team TG rustar inför hösten. Till NSD bekräftar Granit Buzuku att han skrivit på för Team TG. 

Laddar med orientering

Laddar med orientering

Längdskidor. Skidsäsongen må vara en bit bort. Men i orienteringsskogarna har Elina Rönnlund fortsatt sin försäsong på imponerande manér. 

Alla resultat i O-ringen

ORIENTERING På måndagen löptes den andra etappen i årets O-ringen. Här är alla lokala resultat. SÄLEN. 

Silver på student-VM

Innebandy. Student-VM i innebandy har avgjorts. För Sveriges herrar och damer, med flertalet länsspelare, slutade det med dubbla silver. 

Ny tränare i UIK-konkurrenten

Sporttelegram. Han tar över Kif Örebro.

Iksu-segrar på beachtouren

Iksu-segrar på beachtouren

Övrig sport. Det blev en lyckad Iksu-helg på Beachtouren. 

Senaste nytt Mest läst Mest delat