Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Sport

UIK lär få fortsätta att vänta

Publicerad 8 januari 2009

ERSÄTTAREN TVEKAR. Umeå IK lägger nu all kraft på att värva Lisa De Vanna till klubben. Men den australiska forwarden har inte bestämt sig ännu. – Det känns lite som att saker faller ihop i Umeå, man vet inte riktigt vad som händer. Men det är smickrande att Umeå vill ha mig som ersättare till Marta. FOTO: SCANPIX

UMEÅ Umeå IK har stängt Marta-dörren.
Nu intensifieras jakten på ersättaren – AIK-anfallaren Lisa De Vanna.
Som är tveksam.
– Det känns smickrande men det känns som att
saker faller ihop lite i Umeå. Jag vet inte hur jag ska göra än, säger De Vanna till VF-sporten.

VF-sporten når Lisa De Vanna på telefon i Perth-förorten Spearwood, Australien. Den hyperkvicka världsanfallaren har just kommit tillbaka från en semester på Bali men hon har nåtts av nyheten att Marta ska lämna Umeå IK.
– Ja, men jag vet inte vad som händer i övrigt. Jag ska sätta mig ner och diskutera med min agent i slutet av veckan. Det är han som skött förhandlingarna med alla klubbar, säger De Vanna.
Hon är draftad av Washington i WPS-ligan i USA men har inte själv talat med klubben. I Sverige är det fyra klubbar som är aktuella berättar De Vanna.

Malmö slutförhandlar snart
– Ja, jag vill till en topp fyra-klubb, AIK, Linköping, Malmö eller Umeå, säger hon.
Linköpings Bengt Ekholm förnekar dock att De Vanna är aktuell för klubben. LdB Malmös storsponsor Kent Persson Widding vill dock varken bekräfta eller dementera intresset för De Vanna – eller för Cristiane som enligt hennes agent Fabiano Farah hade Malmö som en möjlighet.
– Då kanske det är så. Det är upp till Fabiano att säga så. Gällande De Vanna är det en jätteduktig spelare men det är svårt för mig att kommentera någon av dessa två. Jag har ett avtal som är slutförhandlat men personen i fråga har ingen möjlighet att skriva under förrän nästa vecka, säger Persson Widding.
I mitten av november var Lisa De Vanna på blixtbesök i Umeå och UIK har nu De Vanna som förstahandsspår.
– Vi för diskussioner och nu kan vi lägga ner mer energi på det. Hon har precis spelat färdigt med Perth i australiska ligan och det måste hända något rätt snart men jag är förhoppningsfull, säger Britta Åkerlund.

Minus att Jeglertz lämnar
De Vanna själv är smickrad över UIK:s intresse.
– Det känns väldigt smickrande att Umeå vill ha mig som ersättare till Marta. Jag tror jag kan anpassa mig till livet i Umeå, så länge jag är nöjd med fotbollslivet. Det viktigaste för mig är att jag kan komma till en klubb där jag utvecklas.
Hur ser du på att UIK har tappat Marta, Frida Östberg, Johanna Frisk och tränaren?
– Det sätter ju beslutet i en annan dager. Det känns lite som att saker faller ihop där, som att man inte riktigt vet vad som händer.
Men de ska ju ändå spela i Europa i Uefa Women’s cup?
– Ja, och det är mycket frestande för mig. Men jag måste prata med min manager först, höra vilka förslag som finns. Sedan får jag gå på känsla.

Kommentera

600 tecken kvar

Sport
Han siktar mot Europa

Han siktar mot Europa

Övrig sport. Om några veckor gäller det, då ska Claes Isaksson efter fyra år i USA ta steget ut i Europa via kvalspel i Tyskland.… 0

Umeå IK får låna 650 000

Kommunfullmäktige beviljade på måndagen Umeå IK ett räntefritt på 650 000 kronor, dock i viss debatt.

Sjöström, d.y, lämnar Umeå FC

Sjöström, d.y, lämnar Umeå FC

Fotboll. Vänsterbacken Jens Sjöström, d.y, lämnar Umeå FC efter 4,5 år i klubben. 0

En klar - en testas mera

En klar - en testas mera

Nyheter. Umeå BSKT har gjort helt klart med kanadensiske forwarden Yannick Anzuluni – däremot krävs bättring av brittiske centern Shore Adenekan.  0

Umeå FC nära i toppmöte

Umeå FC nära i toppmöte

Fotboll. Umeå FC hade segern inom räckhåll. Men serietvåan Akropolis fick en sen straff, kvitterade. 0

Dubbel för Andersson

Dubbel för Andersson

Övrig sport. Linn L Andersson ledde förra helgen Vännäs RF till Ponnyallsvenskan. I helgen plockade hon hem DM-guldet. 0

Jens Eklund säkrade dubbel

Jens Eklund säkrade dubbel

Övrig sport. Det räckte med att ta sig till startlinjen, sedan var SM och EDRS-guldet i hamn. 0

Två assist av Grundström

Två assist av Grundström

Nyheter. Länets hockeytalanger har visat upp sig i J20 och J17-landslagen i helgen ochd et med bravur. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat