Sport

UIK lär få fortsätta att vänta

Publicerad 8 januari 2009

ERSÄTTAREN TVEKAR. Umeå IK lägger nu all kraft på att värva Lisa De Vanna till klubben. Men den australiska forwarden har inte bestämt sig ännu. – Det känns lite som att saker faller ihop i Umeå, man vet inte riktigt vad som händer. Men det är smickrande att Umeå vill ha mig som ersättare till Marta. FOTO: SCANPIX

UMEÅ Umeå IK har stängt Marta-dörren.
Nu intensifieras jakten på ersättaren – AIK-anfallaren Lisa De Vanna.
Som är tveksam.
– Det känns smickrande men det känns som att
saker faller ihop lite i Umeå. Jag vet inte hur jag ska göra än, säger De Vanna till VF-sporten.

VF-sporten når Lisa De Vanna på telefon i Perth-förorten Spearwood, Australien. Den hyperkvicka världsanfallaren har just kommit tillbaka från en semester på Bali men hon har nåtts av nyheten att Marta ska lämna Umeå IK.
– Ja, men jag vet inte vad som händer i övrigt. Jag ska sätta mig ner och diskutera med min agent i slutet av veckan. Det är han som skött förhandlingarna med alla klubbar, säger De Vanna.
Hon är draftad av Washington i WPS-ligan i USA men har inte själv talat med klubben. I Sverige är det fyra klubbar som är aktuella berättar De Vanna.

Malmö slutförhandlar snart
– Ja, jag vill till en topp fyra-klubb, AIK, Linköping, Malmö eller Umeå, säger hon.
Linköpings Bengt Ekholm förnekar dock att De Vanna är aktuell för klubben. LdB Malmös storsponsor Kent Persson Widding vill dock varken bekräfta eller dementera intresset för De Vanna – eller för Cristiane som enligt hennes agent Fabiano Farah hade Malmö som en möjlighet.
– Då kanske det är så. Det är upp till Fabiano att säga så. Gällande De Vanna är det en jätteduktig spelare men det är svårt för mig att kommentera någon av dessa två. Jag har ett avtal som är slutförhandlat men personen i fråga har ingen möjlighet att skriva under förrän nästa vecka, säger Persson Widding.
I mitten av november var Lisa De Vanna på blixtbesök i Umeå och UIK har nu De Vanna som förstahandsspår.
– Vi för diskussioner och nu kan vi lägga ner mer energi på det. Hon har precis spelat färdigt med Perth i australiska ligan och det måste hända något rätt snart men jag är förhoppningsfull, säger Britta Åkerlund.

Minus att Jeglertz lämnar
De Vanna själv är smickrad över UIK:s intresse.
– Det känns väldigt smickrande att Umeå vill ha mig som ersättare till Marta. Jag tror jag kan anpassa mig till livet i Umeå, så länge jag är nöjd med fotbollslivet. Det viktigaste för mig är att jag kan komma till en klubb där jag utvecklas.
Hur ser du på att UIK har tappat Marta, Frida Östberg, Johanna Frisk och tränaren?
– Det sätter ju beslutet i en annan dager. Det känns lite som att saker faller ihop där, som att man inte riktigt vet vad som händer.
Men de ska ju ändå spela i Europa i Uefa Women’s cup?
– Ja, och det är mycket frestande för mig. Men jag måste prata med min manager först, höra vilka förslag som finns. Sedan får jag gå på känsla.

Sport
Björklöven slarvade bort poängen

Björklöven slarvade bort poängen

Björklöven. Med två minuter kvar drog Björklöven på sig en utvinning för sex man på isen. Där slängde de bort en eller två poäng och en godkänt insats.

 ”Den korta smekmånaden över"

Pettersson: ”Den korta smekmånaden över"

BJÖRKLÖVEN Klacken sjöng, Björklöven pressade serieledarna och visade karaktär. Nu är det dock slut på smekmånaden. Bara poäng räknas från och med nu. 

Fagervall: &quotVi byter bort oss"

Fagervall: "Vi byter bort oss"

Björklöven. Björklöven hade jobbat upp från 1-3 till 3-3 när de med dryga två minuter kvar tog en utvisning för sex man på isen. Det avgjorde matchen.

Emmerdahl: &quotMåste spela i 60 minuter"

Emmerdahl: "Måste spela i 60 minuter"

Björklöven. Jonas Emmerdahl tryckte in ett riktigt fint slagskott till 3-3 i söndagens möte med Mora, men i slutändan gav det inget för Björklöven. Hör honom om matchen här.

4 snabba: "Blev tagna på sängen"

Björklöven. Björklöven förlorade hemma mot Mora. Så här analyserar sportens Gustav Pettersson matchen. 

Förlust för Björklöven

Slut: Förlust för Björklöven

Björklöven. Det blev ingen seger i Joakim Fagervalls återkomst som tränare. Detta trots en bra insats stora delar av matchen.

Sverige tvåa i herrstafetten

Sverige tvåa i herrstafetten

SKIDOR Calle Halfvarsson gav allt han hade men Finn Hågen Krogh segade sig förbi på upploppet.

... och damerna trea bakom omöjligt Norge

... och damerna trea bakom omöjligt Norge

SKIDOR Åt Norge gick inget att göra. Hanna Falks spurt räckte i alla fall till en svensk tredjeplats.

Klar för nykomlingen

Klar för nykomlingen

Fotboll. Umeåsonen Ludvig Öhman lämnar den japanska högstaligan.

Eriksson räddade Dalenpoäng

Eriksson räddade Dalenpoäng

Innebandy. Dalen var på väg mot förlust mot jumbon Warberg. Då klev Johan Eriksson fram och både reducerade och kvitterade och såg till att Dalen fick med sig en poäng.

En poäng mot jumbon för Dalen

Innebandy. Dalen var illa ute men lyckades rädda en poäng mot seriejumbon Warberg. 

”Stor skillnad”

”Stor skillnad”

Längdskidor. En minut bakom toppstriden i stafetten gjorde IFK Umeås Jonna Sundling en fin sistasträcka för Sveriges andralag.