Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på folkbladet.nu genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, Folkbladet PLUS.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ishockey

Särkijärvi ny AIK-tränare

Publicerad 19 mars 2008

I dag blev Hans Särkijärvi klar som ny tränare i Skellefteå AIK. FOTO: ROBERT GRANSTRÖM

SKELLEFTEÅ. Hans Särkijärvi blir ny tränare i Skellefteå AIK. Han presenterades på en presskonferens klockan 16.30 i dag.

Kontraktet löper på två år. Hans Särkijärvi kommer närmast från Djurgården som han tränat den här säsongen.
– Jag hade flera förfrågningar, men AIK var det hetaste spåret hela tiden, sa Säcken på presskonferensen.
Han tillträder sin tjänst 1 maj.

Nuvarande assisterande tränaren Mats Lindgren fortsätter i rollen även nästa säsong.
Hans Särkijärvis moderklubb är Kiruna AIF där han spelade till det att han var 18 år. Som spelare har Särkijärvi varit aktiv i Djurgården och i Södertälje SK.
Särkijärvi presenterades som ny tränare i Björklöven 2003 men hoppade av innan säsongen började. Han ansåg sig ha fått fel information om Björklövens ekonomi när han skrev på kontraktet.

Totalt 23 kommentarer [lämna kommentar]

 • anneli 19 mars 2008

  han blir säkert bra :)

 • Johan 19 mars 2008

  Härligt, mycket bra AIK..

 • Arne Lövquist 19 mars 2008

  Blir säkert bra och skönt att det gick så snabbt. FÖrsök behålla Lee Goren och satsa på yngre förmågor som är hungriga, inte de som är på väg ut.

 • Jimmy Faltin 19 mars 2008

  En djurgårdare... Kommer att sluta illa.

  ryggSÄCKshockey i nästa års kvalserie alltså..

 • Karl 19 mars 2008

  Fantastiskt!

  Denna man är bättre än mys-perra. Han kan mer än skapa en ball stämning i truppen. För jäkla bra AIK att fixa detta! Kommer bli grymt, förhoppningsvis kan han locka till sig några bra spelare från DIF.

 • Fredrik 19 mars 2008

  Bra jobbat. Skönt att det gick snabbt. Och välkommen Säcken!!!

 • Tompa 19 mars 2008

  Bra, helt rätt man för AIK att ta nästa steg uppåt i elitserien. Välkommen Säcken!!

 • Anders 19 mars 2008

  Är det ingen fler än jag som tycker det är skrämmande att huvudtränarna i två av lagen, som nyss spelade smkvart, DAGEN EFTER dom åkt ut, skriver på för nya klubbar? Kanske inte är så lustigt att Djurgården och Skellefteå åkte ut tidigt med tanke på att deras tränare uppenbarligen redan hade sina tankar på ett helt annat ställe. Det är beklämmande att dessa två herrar inte ens kunde maskera sina beslut och vänta någon vecka. Som fan till skellefteå och djurgården skulle jag må illa över hur deras tränare betett sig. Nu fick man ju en förklaring över deras i vissa fall, slappa coachning. Fy skäms och jag lider med er fans.

 • David 19 mars 2008

  Säcken chochade inte igår, såg att micke j vad den som höll i trådarna i båset. Vet att Perra är så proffsig fast han var klar för FBK.

 • Peter 20 mars 2008

  Om man är någorlunda uppdaterad så vet man att Säcken tidigt deklarerat att han inte skulle träna DIF nästa säsong. Dessutom så är detta ett arbete för dessa tränare vilket oftast innebär att de sköter byte av arbetsgivare ytterst proffsigt.

 • Rick 20 mars 2008

  Kanon! Säcken har definitivt alla verktygen för att göra AIK till ett stabilt elitserielag. Nu kan man njuta av sommaren med ett lugnt hjärta.

 • Hmm 20 mars 2008

  Snygg stavning på "coachade" David. "Säcken" är absolut ingen uppgradering av Per-Erik Johnsson. Att han kommer locka med sig några lirare från Djurgården kommer aldrig hända. Skellefteå kommer tappa Goren och sen blir "Bergskedjan" ett år äldre. Det ser ganska tungt ut nu igen...

 • Ove 20 mars 2008

  Hmm, varför så negativ?
  Säcken är en kompetent tränare. Visst han är en annan person än "Perra" men det är inte bara av ondo. Till hösten är det en ny säsong med nya förutsättningar. Visst kan det bli så att vi tappar Goren och Bergskedjan är äldre, men det är ju inte direkt så att inga nya spelare kommer att värvas och de spelare som stannar har stagnerat...

 • Nicholas 20 mars 2008

  Hmm
  Det är ju precis tvärtom! Det ser mycket bra ut! I år har laget lyft sig en nivå och gått till slutspel. Publiken har strömmat till som aldrig förr. Klart att spelare kommer att försvinna och ersättas av andra. Vi visade att vi kunde klara förlusten av Wernblom och ändå hamna högre i tabellen. Så ha en bra påskhelg och gläds istället åt att det ser mycket bra ut inför nästa säsong!

 • Hmm 20 mars 2008

  Per-Erik Johnsson, Peo Larsson och Lee Goren. Där har ni Skellefteås viktigaste pusselbitar under säsongen 07/08. Redan nu är de två första klara för nya klubbar. och Goren blir mycket svår att behålla. Jag förstår inte hur ni kan "vara så nöjda" med hur situationen ser ut i dagsläget. Jag tror förlusten av Peo Larsson kan bli avgörande för att Skellefteå återigen tvingas spela i kvalserien istället för slutspel. Skellefteå är ingen het stad för skickliga spelare från södra Sverige. Det krävs att de utländska spelarna är riktigt bra och att AIK lyckas hitta någon/några spelare från närliggande lag som kan komma att blomma ut...

 • Snodd 21 mars 2008

  "Hmmm", har inte du ett eget lag att tänka på? Det ligger ca 13 mil söder om Skellefteå och börjar mer eller mindre se ut som ett sjunkande skepp. Vi vill inte ha nån förlorarmentalitet av dig. Den mentaliteten besitter det lag som år efter år tappar spelare, har visat sig sämst när det gäller - allmänt känt nu för sina gummiarmar när det börjar närma sig ett avgörande - och ligger söder om Sävarån...

 • Nicholas 21 mars 2008

  Hmmm
  Men tror du verkligen själv på det du skriver? För det första så har vi fått en fullgod förstärkning för Perra genom Säcken. För det andra så är ju inte Goren förlorad så varför oroa sig för något som kanske inte ens blir verklighet. För det tredje så visst har Peo gjort ett bra jobb men att han skulle vara oersättlig känns lite skrattretande. För det fjärde genom att klubben gått till slutspel kommer det att bli lättare att rekrytera spelare till nästa säsong än om vi skulle vara i en oviss kvalserie. För det femte så har publiken strömmat till vilket möjliggör fortsatta offensiva satsningar. Som AIKfan känns det mycket bra inför nästa säsong.

 • Hmm 21 mars 2008

  Men snodd. Jag är inget Lövenfan och för den delen inget Skellefteåfans heller. Det finns andra lag att hålla på, som dessutom är roligare, men det är få lag som har lika aktiva fans som Björklöven och Skellefteå. Därför läser jag folkbladets hockeybloggar dagligen. Alla som skriver och "hånar" mig borde kolla igenom Skellefteå nuvarande trupp och sen utvärdera hur det ser ut i dagsläget. Observera DAGSLÄGET! Om jag var Skellefteå supporter skulle jag vara lite orolig. För både ettan och tvåan i årets kvalserie kommer inte bli något stryklag i nästa års elitserie. Det kommer krävas otroligt fina värvningar och klarar dagens sportchef (och andra medhjälpare) av det?

 • peter 21 mars 2008

  Visst är det synd att Perra slutar, men jag tror att många glömmer Mats Lindgrens betydelse.
  När det gäller smartness och spelupplägg så tror jag det är han som är mannen bakon SAIK.s framgångar dom senaste åren och Inte Perra J.
  Säcken tillsammans med Mats L kommer att fungera utmärkt.
  Gör Micke Renberg till sportchef. hans komtakter i hockeyvärlden är mycket stort och är det någon som kan locka till sig bra spelare så borde det vara herr Renberg.

 • Jan 22 mars 2008

  Hmm, "dagsläget" är väl fullständigt ointressant eftersom AIK inte ska spela några matcher.

  Du kan titta på vilket lag som helst så kommer de att tappa spelare/tränare/sportchefer samtidigt som nya värvas. Det är en del av spelet. Perra har varit kanon, likaså Peo Larsson och Goren. Men till hösten är det nya förutsättningar och då är det inte säkert att ovanstående räcker till (i synnerhet inte Larsson som varit i blåsväder och uppenbarligen trivs bättre med att få upp lag från allsvenskan än att förvalta etablerade lag). Goren behövs, men tappar vi honom lär knappast Mats L mfl sitta med armarna i kors. Det finns oerhört många intressanta spelare.

 • Snodd 22 mars 2008

  "Hmm", du säger att i "dagsläget" (!) ser truppen oroande ut - och värvningarna har knappt börjat! Snacka om pessimist! Vad är det egentligen som gör det så "oroande" när du inte vet vilka som kommer att värvas?

 • Stålmannen 23 mars 2008

  Det viktigaste för ett lag är att ha en proffsig organisation att falla tillbaka på. Alla lag tappar nyckelspelare och duktiga tränare med jämna mellanrum men dessa går att ersätta med nya om man har bra och kreativa värvare i sportchefer och sportråd. Tyvärr så valde mitt lag, vilket inte är Skellefteå eller Löven, att satsa på amatörer som inavlats i föreningen för att det var billigt och okontroversiellt. Det höll på att kosta oss Elitserieplatsen. Så mitt råd är: Bygg i grunden en proffsig organisation så kommer bra värvningar som ett brev på posten. Oja, jag vet att ekonomin spelar roll men organisationen är viktigast.

 • anders 24 mars 2008

  så det är ingen som störs av att två elitlags tränare praktiskt taget redan bytt klubb innan det livsviktiga smslutspelet var slut?
  jäkligt oroande tycker jag...

Kommentera

600 tecken kvar

mordet i lycksele
&quotSorgen efter Elin är påtaglig"

Anna Lith: "Sorgen efter Elin är påtaglig"

Inlandet. Den kvinna som hittades död i sin bostad i Lycksele var Folkbladets lokalredaktör Elin Falk. En vän och kollega fattas oss. Våra tankar går närmast till Elins anhöriga och vänner.

 

 &quotMin klient kan varken erkänna eller förneka"

Advokaten:
"Min klient kan varken erkänna eller förneka"

Lycksele. - Det är inte inplanerade några nya förhör med min klient i dag. Han mår mycket dåligt och kan varken erkänna eller förneka det han är misstänkt för. 

Misstänkt för flera brott

Misstänkt för flera brott

Nyheter. Den anhållne mannen är misstänkt för fler brott förutom mord. Detta har enligt uppgift skett när en granne till offret försökte stoppa honom.

Vittne: Hela gatan var avspärrad

Inlandet. Ett stort polisuppbåd ryckte ut till den aktuella adressen i centrala Lycksele natten mot söndag. 

Öppen kyrka under kvällen

Öppen kyrka
under kvällen

Lycksele. Kyrkan håller öppet för krishantering.

Anhållen
efter mordet i Lycksele

Inlandet. En man har gripits misstänkt för mord i Lycksele. Offret är en kvinna i 30-årsåldern. 

Piloterna beredda på konkurs

Norwegian: Piloterna beredda på konkurs

Nyheter. Flygbolaget Norwegian höll i går ett extrainsatt styrelsemöte. En konkurs för dotterbolaget där samtliga skandinaviska piloter är anställda kan bli en av punkterna. 0

Bil krockade med traktor - kvinna avled

Bil krockade med traktor - kvinna avled

Storuman. Uppdaterat. Vid 22-tiden på måndagskvällen kolliderade en personbil med en traktor på E12, tre mil utanför Storuman med riktning mot Tärnaby. Olyckan krävde ett dödsoffer. 0

Dyra resor men stort intresse för Löven

Dyra resor men stort intresse för Löven

Ishockey. Dyra reskostnader kompenseras till en del av ett starkt sug efter biljetter till Lövens hemmamatcher. 0

Senaste nytt Mest läst Mest delat